En Ucuz Sinop Uçak Bileti Burada
Daha önce hiç Türkiye'nin en mutlu kentine gittiniz mi? Peki, en mutlu kent neresi biliyor musunuz? Türkiye İstatistik Kurumu yaptığı araştırmalara göre Türkiye'nin en mutlu kentini Sinop olarak belirledi. Sinop'a hiç uçak seyahati yapmayı düşündünüz mü? Evet, arkadaşlar ben geçtiğimiz yıl düşündüm ve yaptım. Uçak seyahati yapmaya karar verdiğim zaman tamamıyla gezi planlarım değişti. Hızlı, güvenilir ve masrafsız bir şekilde gerçekleştirdiğim uçak seyahati benim yaklaşık 1 gün daha fazla gezmemi sağladı. Geçmiş yıllarda uçak seyahatleri ekonomik açıdan uygun olmadığı için maalesef yapamıyordum. Uçak firmalarının artması ile birlikte daha fazla müşteri taşıyabilme adına çeşitli kampanyalar düzenlenmeye başladı. Sitemiz üzerinden uçak bileti arasında bulunan fiyat farklılıklarını karşılaştırabilirsiniz.
Bununla birlikte ben de en ucuz Sinop uçak bileti alma fırsatı buldum. Türkiye'nin en kuzeyinde bulunan Karadeniz bölgesinde yer alan şirin mi şirin Sinop ili için en ucuz uçak bileti kampanyaları hala sizleri bekliyor. Sizler de gezilerinizi artık uçak seyahatleri ile yapabilirsiniz.
Sinop'a Ne Zaman Gidilir?
Türkiye'nin en kuzeyinde bulunan Sinop ilimiz Karadeniz bölgesine aittir. Doğal olarak Sinop ilinde Karadeniz iklimi hüküm sürmektedir. Sinop ilinde en yüksek sıcaklık 34 derece en düşük sıcaklık ise -7 derece olmaktadır. Ortalama sıcaklık ise 8-12 derece arasında gidip gelmektedir. Aralık ve Ocak ayları dışında Sinop iline istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Bunun yanı sıra en uygun gidilmesi gereken zaman ise ilkbahar olmaktadır.
Sinop Nerede
Türkiye'nin en kuzeyinde bulunan Sinop ili Karadeniz bölgesinde yer almaktadır. Kale şehri olarak bilinen Sinop, doğu kültürünü benimsemiştir. Ulaşım sorunları nedeniyle geçtiğimiz yıllarda pek fazla gelişememiştir. Kalkınma problemi yaşayan ilimiz çok sayıda ülkeye göç vermiştir.
Sinop Tarihi
Sinop tarihi denildiği zaman akıllara parlak ticaret geçmişi ve kültürel yaşantının yoğun olduğu il olarak biliniyor. Tarihi açıdan önemli bir yere sahip olan Sinop ilimiz kale ve tersanesi sayesinde askeri üs olmayı başarmıştır. Sinop Baskını ile birlikte bu il çok sayıda göç ve yerli halkını kaybetmiştir. Bölge de zorluklara rağmen az sayıda nüfus yaşamını geçindirmeye çalışmaktadır.
Sinop İklimi ve Bitki Örtüsü
Sinop ili çok ortada bir iklim kuşağına sahiptir. Ilık iklimin tadını çıkartmak istediğiniz zaman Sinop ilini seyahat edebilirsiniz. Yaz ayları nemli ve yağışlı geçmektedir. Sinop ilinin sahil kesimlerinde ılıman bir iklim görülmesine rağmen Sinop'un iç kesimlerinde İç Anadolu ve Karadeniz iklimi hüküm sürmektedir. Karadeniz ikliminin daha baskın olduğu bu ilimizde yağışlar nedeni ile bozkır hakimdir. Ormanlıklar, ovalar ve yaylalar da bol miktarda ağaç ve yeşillik görebiliriz. Çam, neşe, gürgen, dışbudak, kavak, defne, fındık ve karaçam ağaç türleri fazladır.
Sinop Yöresel Lezzetleri
Sinop ilinde farklı farklı kültürler birleştiği için damak tadında farklılıklar oluşmuştur. Sinop gezimizde tattığımız ve beğendiğimiz yöresel yemekleri sizinle paylaşmak istiyorum. Sizlere tavsiyem ise bahsedeceğim yemekleri not almanız.
Sinop'ta Gezip Görebileceğimiz Yerler
Sinop seyahati yapmadan önce kameralarınızın belleğini boşaltmanızı öneriyorum. Sinop'un çok fazla keşfedilmemiş güzelliği bulunuyor. Sinop'un güzelliklerine hayran kalacaksınız.
Sinop'tan Hediyelik Ne Alınır?
Sinopa gittiğimiz zaman örf ve adetlerimizi yerine getirmek amacı ile dönüşte sevdiklerimize hediyelik eşya almamız gerekir. Bunun için Sinop'tan bıçak, av malzemeleri, oya işleri, mahrama, durağan bezi ve ayancık keteni alabilirsiniz.
Sinop Havalimanı
Türkiye'nin en kuzeyinde ve az nüfusu bulunan Sinop ilinin bir adet havalimanı bulunmaktadır. Sinop Havalimanı 1993 yılında 150000 yolcu kapasitesi ile uçak seferlerine açılmıştır. Türk Hava Yolları ve Bora Jet uçaklarına bu havalimanında sık sık görebilirsiniz.
Sinop Havalimanına Nasıl Gidebilirim?
Sinop Havalimanına taksinin yanı sıra uçuş saatlerinizden 90 dakika önce havayollarına ait Sinop PTT önünden servisler kalkmaktadır. Taksi veya servisi tercih edebilirsiniz. Havalimanı ile şehir merkezi arası ise yaklaşık 10 kilometre olmaktadır.
Adana Uçak Bileti En Ucuz Fiyata Burada!
Ulaşım türleri içerisinde en kolayı da diyebileceğimiz havayolu son zamanlarda büyük atılımlar yaparak seyahat edeceklere çeşitli kolaylıklar sunuyor. Fiyatlarında da büyük düşüşler yapan hava yolu şirketleri içerisinden ucuz uçak bileti almak isteyenlerse yüzlerce firmanın yer aldığı platformlarda bütçesine göre bilet arıyor. En ucuz Adana uçak bileti ise büyük bir farkla yine bizde. Adana’ya gitmek istediğinizde kampanyalarla dolu uygun fiyatlı uçak bileti seçeneklerine tek tıkla sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Adana için alacağınız uçak bileti sayesinde konforlu ve hızlı bir yolculuğun tadını çıkarabileceğiniz gibi seyahatlerinizde güvenli olan bir ulaşım yolunu da seçmiş olacaksınız. Firmamız bu konuda sizlere üstün hizmet vereceği gibi sizi yolda da bırakmayacak cazip seçenekler sunmaya devam ediyor. Adana için biletinizi yurt içinden ve dış hatlardan rezervasyon yapabilir ya da satın alabilirsiniz.
Adana’ya Ne Zaman Gidebiliriz?
Adana yaz kış yumuşak iklime sahip olmasından dolayı nemlidir ve kış aylarında bile çok soğuk olmaz. Yani Adana’ya gitmek istediğinizde yılın her günü uygun olabilecektir. Adana bildiğiniz gibi nemli havası nedeniyle Haziran- Temmuz aylarında çok sıcak olur. Bunaltıcı bir havada Adana’ya gitmek istemiyorsanız kesinlikle Nisan ve Mayıs aylarını tercih edebilirsiniz. Çünkü hava hem daha güzel olacaktır hem de bu dönemdeki Portakal Festivali’ne katılabilirsiniz. Kış aylarına doğru da gidebileceğiniz Adana Çukurova’nın en güzel şehirlerinden biri olarak her zaman sizleri bekleyecektir.
Adana’nın İklimi Nasıl?
Adana sıcak havası ile bilinir. Akdeniz ikliminin hüküm sürdüğü şehirlerden biri olması nedeniyle Adana’da yazlar sıcak geçer ve zaman zaman nemli zaman zaman da kurak olabilir. Ancak İç Anadolu’ya göre daha nemli bir havaya sahip olan Adana kışları ise ülkenin en ılıman iklimlerinden birini yaşar. Tropik havanın daha fazla görüldüğü Adana’da tropikal iklimi yansıtan palmiye ağaçlarını görmeniz muhtemel olacaktır. Aynı zamanda yüksek yerlerde Akdeniz bitki örtüsü ile birlikte ormanlarda görebilirsiniz.
Adana’da Ne Yenir? Ne İçilir?
Adana gibi baharatlı ve nefis lezzetlerle dolu bir şehre gelmişseniz mutlaka bu tatlardan birini denemelisiniz. Damak zevkinizden yüksek puan alacak olan bu tatları sizler için sıraladık…
Adana Kebabı: Dillere destan Adana lezzetlerinden biri olan Adana kebabı harika bir lezzete sahip. Hemen her yerde bulabileceğiniz Adana kebap restoranlarından birine girerek doyasıya bu lezzeti deneyebilirsiniz. Tarihi değere sahip olan ve Adana’ya has lezzetler sunan bu restoranlarda Adana kebabın tadını çıkarabilirsiniz.
Şırdan: Adana’ya has lezzetlerden biri olan şırdan çoğu kişiye itici geliyor olsa da aslında tadı damaklarda kalacak kadar lezzetli yiyeceklerden biridir. Ancak şırdan yemek için günün her saati uygun değil. Özellikle gece vakitlerinde açık olan şırdan satıcılarından nefis bir şırdan servisi alabilirsiniz.
Şalgam: Havucun faydaları saymakla bitmez. Ancak ağzınıza layık bir içecek denemek istediğinizde şalgam suyu sizler için Adana’nın bağrından çıkıp gelecek içeceklerden biri olacaktır.
Bici Bici: Adanalılar için yaz aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biri de bici bicidir. Soğuk tüketilebilen ve dondurma kadar değerli olan bici bici Adana’nın manzarasında yenebilecek harika lezzetlerden.
Sahlep: Hiç içtiniz mi bilmiyorum ama Adana’ya geldiğinizde kesinlikle akşamları sahlep içmelisiniz. Çünkü yoğun kıvamı ve ağzınıza gelecek olan cevizler, damla çikolataları ve Hindistan cevizleri ile sizi kendine hayran bırakacak.
Adana’da Gezilecek Yerler
Sabancı Cami: Seyhan Nehri kıyısından yer alan Adana Merkez Sabancı Cami Türkiye’nin en büyük camisi. 99 metre olan Sabancı Cami, altı tane minaresi ve dillere destan mimarisi ile dikkat çekiyor. Eğer Adana’ya gelirseniz bu camiyi görmeden gitmeyin derim.
Adana Merkez Parkı: Merkez Park Adana’nın en büyük parklarından biri. Görüntüsü ile sizleri de etkileyecek kadar büyük ve ihtişamlı olacak olan bu park Sabancı Cami ile karşı karşıya.
Seyhan Barajı: Eğer Adana’ya geldiğiniz halde Seyhan Barajı’nın o eşsiz görüntüsünü görmeden gidiyorsanız bilin ki büyük bir güzelliği kaçırıyorsunuz demektir. Bu nehir boyunca hazırlanan mekânlarda biraz durup dinlenebilir, karnınızı doyurabilir ve eğer çok sıcak havalarda gelmişseniz serinleyebilirsiniz.
Adana Çarşı Hamamı: Ramazanoğulları Beyliği’nden bu yana kalmış olan bu hamam hem tarihi bir sembol hem de mimarisindeki ince detaylar ile görülmeye değer.
Kazancılar Çarşısı: Eğer Büyük Saat adı verilen bir tarihi yapının yanına kadar varabilmişseniz onun hemen yanında yer alan Kazancılar Çarşısı’na da mutlaka girmelisiniz. İçerisinde bakırcıların ve kazancıların bulunduğu bu çarşıdan hediyelik eşyalar da alabilirsiniz.
Taş Köprü: Adını sıkça duyacağınız Romalılardan kalma bu köprü oldukça tarihi ve sağlam bir yapı. 310 metre olan bu köprü Seyhan ile Yüreğir’i birleştiriyor.
Varda Köprüsü: Bu köprü o kadar meşhur ki filmlere konu olan bir mazisi var. Bununla birlikte 127 yıllık olması nedeniyle de yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Varda Köprüsü James Bond gibi filmlerde yer alan mekânlardan.
Aladağlar Milli Parkı: Toroslarda yer alan bu milli park doğal güzellikleri ve çeşitli hayvanlara ev sahipliği yağması ile biliniyor. Eğer içim açılsın gezeyim derseniz ziyaret edebilirsiniz.
Adana’dan Alışveriş Notları
Adana dönüşüne hediyelik olarak neler alayım diye düşünüyorsanız hemen bir şalgam suyu alarak işe koyulabilirsiniz. Şalgam suyu Adana’ya özel bir lezzet olarak gerçekten kaliteli bir şekilde üretilir ve tadı harika olduğu için hem hediye edebilir hem de sevdiklerinize sunabilirsiniz.
Adana’da bakır, kazan türü eşyalar büyük bir titizlikle yapılır. Eğer hediye götürmek isterseniz bu ürünlerden birkaç tane alarak evinizin bir köşesine hatıra olarak saklayabilirsiniz.
Portakal Adana’da üretilen önemli meyvelerden biridir. Oldukça uygun olan fiyatları ve yolda giderken karşınıza çıkacak olan portakal satıcıları ile bu harika lezzeti evinize ve sevdiklerinize götürebilirsiniz. Ayrıca Adana Çukurova bölgesinde yer alan önemli merkezlerden biri olduğu için tarihi yaşantıyı bir kenara bırakmayan şehirlerdendir. Buradan tarihi izleri görebileceğiniz halılar alabilir aynı zamanda kadınların kullandığı yazmalardan da tercih edebilirsiniz.
Adana Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Adana Havalimanı diğer adıyla Şakirpaşa Havalimanı Türkiye’nin dört bir yanından yolcunun buluştuğu merkezlerden biridir. Sadece Adana’ya değil çevre iller diyebileceğimiz Mersin, Osmaniye gibi iller tarafından da tercih edilen Adana Havalimanı 1937 yılında inşa edilmiştir. İç hatlarda hizmet verdiği gibi dış hatlara da hizmet veren Adana Havalimanı yerli ve yabancı pek çok yolcuya uğrak mekânlardan biri olmaktadır. Şehir merkezinde çok uzak olmamakla birlikte otogardan binildiğinde servislerle kısa bir süre içerisinde havalimanına ulaşılabilir.
Adana Havalimanı’na Ulaşım Nasıldır?
Eğer Adana Havalimanı’na gitmek isterseniz Havaş otobüsleri sizleri havalimanına götürdüğü gibi havalimanına indiğinizde de şehir merkezine kadar götürecektir. Ancak havalimanının hemen yanında yer alan Havaş otobüslerinin kalkış ve iniş saatlerine dikkat etmenizi tavsiye ederim.
Şakirpaşa Havalimanı’na ulaşabileceğiniz bir diğer yol ise taksilerdir. Taksilerden istediğinize binerek havalimanına gitmek istediğinizi söylemeniz yeterli olacaktır. Aynı zamanda havalimanından indiğinizde de söyleyerek merkeze gidebilirsiniz. Adana merkezine ulaşmak için şehir içerisindeki dolmuşları ve şehir otobüslerini de tercih edebilirsiniz.