Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Adıyaman - Muş Uçak Bileti


En Ucuz Muş Uçak Bileti Burada!

En uygun Muş uçak bileti ararken sitemize rastladıysanız, çok şanslısınız demektir. Sitemiz sayesinde, Muş uçuş seferlerini kontrol edebilir ve uçak biletinizi güven içinde satın alabilirsiniz. Böylelikle site site gezip, ucuz uçak bileti aramak zorunda kalmazsınız ve arkanıza yaslanıp uçuş tarihini zevkle beklemeye koyulabilirsiniz. Muş için uçak bileti ayrıcalıklarını burada bulabilirsiniz.

İlimiz, Doğu Anadolu bölgesinde kalmaktadır. Oldukça büyük olan Muş şehri, Türkiye yüz ölçümünün %11’lik bölümünü kapsamaktadır. Doğası, tarihi ve kültürel değerleri ile turizm sektöründe en başarılı şehirlerimizin arasındadır Muş, Doğu Anadolu bölgemizin yukarı Murat-Van bölümündeki, çar deresi ve korni deresi arasında kurulmuştur.

Urartular dönemine dayanan tarihi ile birçok yerden turist çekmektedir. Ayrıca kış ve doğa sporları için, elverişli doğası ile adeta bir doğa harikası olan muş, ne yazık ki bu konuda desteğini alamamış ve bu nedenle doğa turizmine tam açılamamıştır.

Bölgede muş isminin eski dönemlerde ki muşki kabilesinden aldığı söylenmektedir. Süphesiz kızıl ziyaret tepesindeki kaleyi de onlar inşa etmiştir. Kale duvarlarında muşki kabilesine ait olan yonca kabartmalarına sıkça rastlanmaktadır. Muşki kabilesi sayesinde muş, lale ve yonca yetiştiriliciliğinde gelişmiş ve kısa sürede laleler şehrin tanıtım objesi haline gelmiştir. Muş lalesi nisan ayının sonuna doğru ve mayıs ayının başlarında çiçek açmaya başlar. 15 gün gibi kısa bir ömrü olduğu için bu tarihler içerisinde gezilmesi gerekir.

Muş ziyareti sırasında, yöreye ait lezzetleri tadabilir ve Kayalı dere Antik kenti, Muratpaşa köprüsü ve muş kalesi gibi önemli yerleri gezebilirsiniz.

Muş’un İklimi ve Bitki Örtüsü

Muşta, doğu Anadolu’nun sert ve yağışlı iklimi görülmektedir. Kışlar aşırı soğuk ve yağışlı bir şekilde uzun, yazlar ise kurak, sıcak ve kısa şekilde geçmektedir. Şehirde yıllık yağış miktarı ortalama 8867mm’dir. Karasal iklime sahip olduğu için muş’ta step ve meşe bolca bulunmaktadır.

Muş topraklarının yarısından fazlası, çayırlarla ve meralık alanlarla kaplıdır. %11 gibi düşük bir yüzdesi orman ve fundalık alanlarla kaplıdır. Son olarak %33’lük kısmı ise lale yetiştiriciliği ve çeşitli tarım ürünleri için yapılan tarım alanlarını oluşturur.

Muş’a Ne Zaman Gidilir?

Muşa gitmeye karar verdiyseniz ve aklınızda bir tarih belirlediyseniz, havayolu şirketlerinin son senelerdeki iç hat uçuş verilerine göre, gideceğiniz tarihten 21 gün önce uçak biletinizi almanız size önemli bir kar sağlayacaktır.

Muş Yöresel Lezzetleri

Muş’ta tadabileceğiniz çok çeşit yemek vardır. Muş şehri zengin bir mutfağa sahiptir. Hayvancılığın ön planda olmasının etkisiyle yöre beslenmesinde et, en ön plandadır. Başlıca meşhur olmuş yemekleri ise şunlardır; Muş köftesi, Haşut dolması, corti, keşkek, herse, mırtöge ve domatesli lahana dolmasıdır.

Muş köftesi

Yağsız et, üçkere makineden geçirilir ve ardından dövülür. Köftelik bulgur ile dakikalarca yoğrulur ardından yumru şeklinde sıkılarak top haline getirilir. Top haline getirildikten sonra ortası oyularak önceden hazırlanmış olan ceviz içi, kıyma ve soğan karışı yerleştirilir. Bu işlemler sonunda 20-30 dakika boyunca tuzlu suyun içinde pişirilerek servis edilir. Muş ziyareti sırasında mutlaka tatmanız gereken bir lezzettir.

Muş Gezilecek Yerler

Muş’ta gezilecek birçok yer vardır. Bunların başında Piknik alanları, Kayak işletmeleri, Camiler, Hamamlar, Geleneksel muş evleri, Hanlar, Göller, höyükler, köprüler, kaleler, türbeler ve yatırlar, klise ve manastırla ve ören yerleri almaktadır.

Ulu cami

Avlusunda mezarı bulunan Şeyh Muhammed-i mağribi tarafından yaptırılmış olan Ulu cami, Alâeddin bey ve hacı şeref camilerinin batısında bulunur. Mimarı yapısıyla 14. Yüzyılın ikinci yarısında yapıldığı tahmin edilen cami, moloz taşlarla, dikdörtgen şeklinde yapılmış ve kitabesizdir.

Ayrıca muşta görülebilecek yerler arasında; Künav mağarası, Malazgirt kalesi ve Muştak Baba türbesi bulunmaktadır.

Muş’tan Hediye Olarak Ne Alınır?

Muş geziniz sırasında alabileceğiniz başlıca hediyeler şunlardır; Halı, Kilim, Muş balı, kıldan yapılmış çuval.

Muş Havalimanı Ve Ulaşım     

Muş havalimanı 1992 senesinde açılmış ve o yıldan beri hizmet vermektedir. Şehir merkezine uzaklığı ise 18 km’dir. İstanbul ve Ankara seferlerini yapması sebebiyle oldukça yoğun bir insan trafiği vardır.

Muş Havalimanına Nasıl Giderim?

Muş şehir merkezinden Havalimanına gidilecek olan yol da genellikle özel araçlar kullanılır. Uçak seferlerine göre Havayolu firmaları da kendi servisleriyle yolcuları şehir merkezine götürerek hizmet vermektedir. Kullanacağınız Havayolu şirketini arayıp Muş havalimanında indikten sonra kullanabileceğiniz servis bilgisine istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

 

 

 


Adıyaman - Muş uçak bileti

Ucuz Adıyaman Uçak Bileti İçin Bekliyoruz…

Adıyaman’a gitmek istediğinizde saatler alan otobüs ya da tren yolculuklarını denemek yerine uçakla seyahat etmek ister misiniz? Hem daha hızlı hem de zaman tasarrufu yaparak daha hesaplı olan bu ulaşım yolunda eskinden beri var olan pahalı uçak bileti düşüncelerini yıkıyoruz. Bunun yerine sizlere ucuz uçak bileti ayrıcalığını sunuyoruz. İstediğiniz zaman istediğiniz yere kolaylıkla uçak bileti bulmanızı sağlayacak olan firmamızdan en uygun Adıyaman uçak bileti fırsatlarını bulabilirsiniz.

İnternet üzerinden sunmuş olduğumuz hizmet ayrıcalığı sayesinde daha kısa sürede ve birkaç basit işlemle uçak bileti alabileceğiniz gibi uçuşlarınızda kaliteli firmalar ile çalışmış olmanın da ayrıcalığını yaşayacaksınız. Adıyaman’a giderken sorun yaşamamak için bizleri tercih edebilirsiniz.

Adıyaman’ın Bitki Örtüsü ve İklimi

Adıyaman iki iklim arasında kalmış şehirlerimizden biri olarak güneyi ve kuzeyi arasında iklim farkları bulunur. Tamamen yeryüzü şekillerinden kaynaklanan bu durum nedeniyle Adıyaman’ın bir kısmı dağlardan diğer kısmı ovalardan oluşmuştur. Yer şekillerinin farklı oluşu güneyde ve kuzeyde farklı bir hayat yaşanmasına neden olmuştur. Kuzey kısmında yazlar serin geçer ancak kurak bir iklim görülür. Kışları ise soğuk olur, yağışlı geçer. Güney kısmında ise yazları kurak ve sıcak geçerken kışları ise ılımandır ve yağış görülür. Aşağı kısımlarda meşelerin yukarılarda ise çamların olduğu Adıyaman yeşil görüntüsü ile içleri ısıtan bir şehirdir.

Adıyaman’a Ne Zaman Gitmeli?

Adıyaman kış mevsiminde kar yağışlıdır. Ancak karların kalkması ile birlikte bütün güzelliklerini ortaya çıkarır. Yani Adıyaman’a gezmeye gelecekseniz mutlaka karların kalkmasını ve güzelliklerin ortaya çıkmasını bekleyin. Her ne kadar karlar olduğunda da göz alıcı bir güzellikte olsa da yaz aylarında ve ilkbaharda daha güzel görünüyor. Mart, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında tam da istediğiniz gibi olacak olan Adıyaman’ın atmosferi aşırı sıcak olmayan ve serin olan bir hal alacaktır.

Adıyaman’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Adıyaman mutfağına girdiğinizde göreceğiniz çeşitliliği hiçbir yere bulamazsınız. Çünkü yemek kültürü o kadar gelişmiş ki adeta baharatlar ve diğer besinler büyük bir ustalıkla kullanılıyor.

Çiğ Köfte: Çiğ köftenin anavatanı olan Adıyaman en güzel çiğ köftelerin yapıldığı yerdir. Eğer daha başka yerlerde yediğiniz çiğ köftelerin tatlarını hatırlıyorsanız Adıyaman çiğ köftesi hepsini sizlere unutturacak kadar iştah açıcı ve güzel.

Mercimekli Köfte: Köftelerden başladık gidiyoruz ancak Adıyaman’da köfte kültürü diye bir kültür var. İşte bu kültürün en güzellerinden olan mercimekli köfte harika bir lezzet sunuyor.

Adıyaman Tavası: Adıyaman’ın sebze yemeklerinden olan Adıyaman tavası aslında güveç olarak da biliniyor. Kuyruk yağı ile yapılan ve kuzu eti kullanılan bu yemeğin tadı ise dillere destan.

Tavuklu Pilav: Adıyaman’ın büyük bulgurları ile yapılan bu yemekte tavuklar önceden kavruluyor ve pişen bulgur pilavının içerisinde yer alıyor. Sarımsak da eklenen bu yemekte sarımsak tadı ise hiç hissedilmiyor.

Adıyaman mutfağında 13 cacık türü bulunuyor. Tatlıları da meşhur olan bu şehirde pideler, sebze yemekleri, pilavlar, çorbalar ve daha başka pek çok yerel lezzet bulunuyor.

Adıyaman’da Gezilecek Yerler

Nemrut Dağı: Unesco tarafından koruma altına alınmış olan bu dağ eskiden Kommagene adı verilen kalıntılardan oluşur. Dağın tepesinde Yunan ve Pers imparatorlarının heykelleri bulunur.

Cendere Köprüsü: Cendere çayı üzerinde yer alan bu köprü dünyanın en eski köprülerindendir. Eskikale adındaki antik yerleşim bölgesinde bulunan bu köprü 10 tonluk 92 kayadan meydana gelmiştir.

Adıyaman eski uygarlıklara beşik olmuş bir şehir olmasından dolayı bu şehirde Arsemeia, Yeni Kale, Derik Kalesi, Gerger Kalesi, Perre Antik Kenti gibi yerlerde bulunuyor.

Kadınlar Anıt Mezarı: Kommagene’nin krallarından olan II. Mithridates tarafından annesi İsas için yapılan anıt mezardır. Kadınlar Anıt Mezarı gibi Sofraz ve Karadağ tümülüsü gibi anıtlarda şehrin çeşitli bölgelerinde bulunuyor.

Mağaralar açısından da oldukça tarihi bir mekan olan Adıyaman’da Zey, Dolmenler, Göksu Mağaraları, Palanlı Mağarası, Kitaplı Mağarası, Gümüşkaya Mağaraları gibi alanlarda bulunuyor. Buralar çok eski çağlarda yaşayan insanlar tarafından yaşam alanı oluşturmak amacıyla oyulmuş kalıntılardan ibarettir.

Atatürk Barajı ve GAP: Dünyanın sekizinci büyük barajı olan Atatürk Barajı Adıyaman ilinde bulunmaktadır. Bunula birlikte Güneydoğu Anadolu projesi içerisinde yer alan illerden biri de Adıyaman’dır. Bu projenin temelinde yer alan bölgesel kalkınma amacıyla su ve toprağın kullanımı projesinde Atatürk Barajı nedeniyle Adıyaman büyük öneme sahip illerden olmaktadır.

Adıyaman’a Özel Alışveriş Notları

Adıyaman’a gittiğinizde denemeniz gerekenlerin başından Besni üzümü geliyor. Besni taraflarına giderseniz ya da Adıyaman’ın diğer ilçelerine de uğrarsanız dillerden düşmeyen Besni üzümlerinden alabilirsiniz.

Adıyaman Nemrut bölgesine gittiğinizde ise Nemrut heykelleri ve ufak hediyelik türü ürünleri alabilirsiniz. Oturakçı Pazarı’na uğrarsanız buradan elde yapılmış heybeler, kilimler, halılar ve cicimler alabilirsiniz. 

Adıyaman Havalimanına Nasıl Gidilir?

Yalnızca iç hatların trafiğine açık olan Adıyaman Havalimanı 1988 yılında ulaşıma açılmıştır. Sonradan ekleme olarak binalar ile daha da büyük bir yapı halini alan bu havalimanı çevre illerden gelen yolculara da ev sahipliği yapmaktadır. 

Adıyaman Havalimanına Ulaşım Nasıldır?

Adıyaman havalimanına gidecek olan yolcular için şehir merkezinden toplu taşıma araçları kalkmaktadır. Ayrıca araç kiralama ve şahsi araçlarla da ulaşım sağlanabilmektedir. Ticari taksilerde havalimanına ulaşımda kullanılabilmektedir.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: