Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Denizli - Erzurum Uçak Bileti


Ucuz Erzurum Uçak Bileti İçin Buraya

Tüm uçuşları bir anda ekranınıza getirebilir misiniz? Tabi zor bir durum bu. Çünkü internet üzerinde ucuz biletleri bulmak neredeyse imkânsız gibi bir durum. Ancak firmamız en ucuz uçak bileti fiyatlarını tek seferde ekranlarınıza getirerek sizleri büyük bir yükten kurtarıyor. En uygun Erzurum uçak bileti aradığınızda karşınıza saniyeler içerisinde bütün biletleri karşınıza getirecek olan bu sistem üzerinden zamandan tasarruf yapmanı ayrıcalığını da yaşayacaksınız.

Önceden beri pahalı olan bilet fiyatlarında dolayı tercih etmediğiniz uçaklar şimdilerde oldukça uygun bilet fiyatları ile sizleri de rahatlatacak. Uçak bileti almak istediğinizde başarılı ve güvenilir bir adres ararsanız sayfamıza tıklayabilirsiniz.

Erzurum’un Bitki Örtüsü ve İklimi

Erzurum soğuk havası ile bilinen ve karasal iklimin hâkim olduğu illerden biridir. Çok soğuk olması ile bilinen Erzurum kış aylarında çok soğuk ve yağışlı bir iklime sahip olduğu gibi yaz aylarında da çok sıcak ve kurak bir hal alır. 115 günü karlı geçen bu ilin soğukluğu -40 dereceye kadar düşmektedir. Bitki örtüsünün büyük bir kısmı steplerden oluşan bu şehirde ilkbahar ayları yemyeşil geçer.

Erzurum’a Ne Zaman Gitmeli?

Erzurum’a gitmek isteyenler kış aylarını ve bahar aylarını tercih ettiklerinde daha güzel bir Erzurum ile karşılaşacaklardır. Çünkü Erzurum kış turizminin geliştiği bir yer olmasından dolayı kış aylarında da misafirlerini ağırlamaktadır. Aynı zamanda fazla sıcak olmayan ve fazlada soğuk olmayan ilkbahar aylarında ise Erzurum harika bir bahar atmosferine bürünür.

Erzurum’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Kadayıf Dolması: Kadayıfın içerisine koyulan cevizlerle sarılan kadayıf dolması harika lezzetlerden biri. Yemeklerden sonra yenen bu tatlı ağır bir yapıda olsa da Erzurumlular tarafından sıkça tercih ediliyor.

Kesme Aşı: Yufkaların erişteler gibi kesilmesi ile birlikte yapılan bu çorba gerçekten çok doyurucu bir öğünlüktür. Mercimeklerle de birleşince harika bir yemek olur.

Tatar Böreği: Hamurlar açılır ve yufka şekline getirilerek üçgen parçalar haline getirilir. Kaynayan suya atılan bu hamurların suyu süzülür ve tepsiye mantı şeklinde koyularak yenir.

Çaşır: Patates haşlamasının içerisine koyulan bu bitki patateslerle kavrularak tadı damakta kalacak bir lezzet oluşturur.

Cağ Kebabı: Erzurumluların severek yediği yemeklerden biri olan cağ kebabını bilmeyen yoktur. Lezzeti dilden dile gezen bu kebap ağızları sulandıracak bir görüntüye sahiptir.

Erzurum’a geldiyseniz burada yer alan restoranlardan Erzurum’a özgü yemekler isteyebilirsiniz. Erzurum mutfağı sizlere harika tatları ile eşlik edecektir.

Erzurum’da Gezilecek Yerler

Palandöken: Ruslar tarafından büyük bir ilgiyle takip edilen kayak merkezlerinden olan Palandöken, The Newyork Times tarafından hazırlanan listelerde de yer alıyor. Ülkemizin ise en gözde kayak merkezlerinden olan Erzurum Palandöken kış turizminin kalbi diyebiliriz.

Erzurum Ulu Cami: Mimarisi ile dikkat çeken bu cami şehirde yer alan en büyük ibadet mekanlarından biri.

Yakutiye Medresesi: 1310 yılında inşa edilen bu medrese mimari güzelliğinin yanında tanınmış medreselerden biri olması ile de bilinmektedir. Medrese önünde mübarek aylarda çeşitli aktiviteler yapılmaktadır.

Nene Hatun Milli Parkı: 1955 yılında yılın annesi seçilen Nene Hatun 20 yaşındayken 93 harbine önderlik edenlerden biri olarak tabyaların kurtarılmasını sağlar. İşte o zamandan sonra burasının adı da Nene Hatun Milli Parkı olur.

Pasinler Kaplıcası: Romatizma, sedef gibi çeşitli rahatsızlıklara iyi gelen kaplıcalardan olan Pasinler kaplıcası Erzurum’un gözde mekanlarından biridir. Özellikle yabancı turistlerin akına uğrayan bu kaplıca dışında çeşitli termal otellerde bulunmaktadır.

Erzurum’a Özel Alışveriş Notları

Erzurum’a geldiğinizde buranın soğuğundan dolayı hazırlanan patikler, kalın kıyafetler oldukça meşhurdur. Sevdiklerinize ve ya kendinize buradan özel ürünler alabilirsiniz. Ayrıca oltu taşı ile de ünlü olan Erzurum’dan tespih, bilezik, gerdanlık gibi ürünlerde alabilirsiniz. Ayrıca demirden yapılmış küpeler, saç tokaları da buranın en ünlü hediyeliklerindendir.

Erzurum Havalimanına Nasıl Gidilir?

1966 yılında sivil ulaşıma açılan Erzurum Havalimanı tarifesiz uçuşlara da ev sahipliği yapmaktadır. Dördüncü büyük havalimanımız olan Erzurum Havalimanı kış aylarında yaşanan yoğunluklar nedeniyle genişletilmiştir.

Erzurum havalimanına ulaşmak için uçak seferlerine göre düzenlenmiş servisler bulunduğu gibi taksilerle, kişisel araçlarla ve oto kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir. Ayrıca bunlarla şehir merkezine de dönüş yapılabilir.


Denizli - Erzurum uçak bileti

Ucuza Uçmak İçin Denizli Uçak Bileti Bayiniz…

Uçakla seyahat etmek diğer bütün ulaşım araçlarından daha hızlı olduğu için günümüz insanı tarafından da sıkça tercih edilmektedir. Bu nedenle bir yerden bir yere giderken yaşanan zaman kayıpları ise en aza düşmektedir. Sizde uçakla seyahatte aklınıza takılan uçak bileti fiyatlarını düşünüp seyahatlerinizde uzun yollara mahkûm oluyorsanız ucuz uçak bileti satan firmamıza gelerek istediğiniz yere en ucuz biletleri alabilirsiniz.

En uygun Denizli uçak bileti ile sizleri buluşturacak olan sayfamız üzerinden sadece birkaç işlem yaparak istediğiniz ucuzluktaki biletlere kavuşabilirsiniz. Cebinizin dostu olacak olan uçak bileti fiyatlarını hiçbir yerde bulamayacağınız gibi hizmetimizden de memnun kalacaksınız.

Denizli’nin Bitki Örtüsü ve İklimi

Ege Bölgesinde bulunuyor olmasına rağmen Ege’nin ılıman iklimin pek görülmediği Denizli’de yaz ayları sıcak ve kurak geçmektedir. Kış ayları ise ılıman olmakla birlikte yağışlıdır. Dağlık alanları bulunan Denizli’de yukarılara doğru gidildikçe kış şartları sertleşmektedir. İkliminden dolayı yüksek yerlere ormanlar aşağı kısımlarda ise makiler olan Denizli şirin bir şehir olarak karşımıza çıkmaktadır. Denizli’de üç farklı iklim görülmesinden dolayı bazı bölgelerinde yaz ayları çok serin geçerken kış aylarında ise yağışlarda görülmeyebilir.

Denizli’ye Ne Zaman Gitmeli?

Denizli’ye gitmek isteyenler genellikle yaz aylarını tercih eder. Çünkü Denizli’nin bazı bölgeleri çok sıcak olmamakla birlikte bazı illere göre oldukça serindir. Rahat rahat oturayım yazın havası beni yormasın diyenler için ideal olan Denizli’ye yaz aylarında daha fazla seyahat edilmektedir. Ancak kış aylarında burayı ziyaret edecekler içinde güzel mekânları vardır ve karların arasında yemyeşil bir mekan olarak Denizli farklı bir deneyim olacaktır.

Denizli’de Ne Yenir, Ne İçilir?

Çaput Aşı: Asma yaprakları toplanarak ince ince doğranır ve haşlanır. Üzerine ise pirinç ve kıyma gibi malzemeler eklenerek pişirilir. Harika bir yemektir deneyin.

Darı Ekmeği: Mısır unundan yapılan bu ekmek harika bir lezzete sahiptir. Bu ekmeğin üzerine biraz yağ ve biraz da peynir koyduğunuzda harika bir kahvaltılık hazırlamış olursunuz.

Tirit: kuru fasulye, bakla, nohut gibi pek çok ürün haşlanır ve birbirine karıştırılır. Sonrasında ise içerisine de çeşitli malzemeler eklenir. Bu yemeğin tadını bilmeyen yok ancak siz hala denememişseniz buraya geldiğinizde bir tadına bakın.

Mumbar Dolması: Ege’ye özgü bir lezzet gibi durmuyor olsa da İç Anadolu’da sıkça tüketilen bu lezzeti bir de Ege usulü olarak Denizli’de deneyin.

Patlıcan Kebabı: Harika bir lezzet olarak karşınıza gelecek olan patlıcan kebabı Denizli’nin en sevilen yemeklerinden biri.

Denizli Turşusu: Taze fasulye, biber, domates gibi ürünlerle yapılan bu turşuyu her yerde yemiş olabilirsiniz. Ancak Denizli’de yediğinizde tadının ne kadar farklı olduğunu anlayacaksınız.

Kuzu Çevirme: Denizli’de yenilen düğün yemeklerinden olan kuzu çevirmenin tadına doyum olmaz. Öyle mi harika bir lezzet olur? Eğer yemediyseniz Denizli’de bu yemeği yapan harika yerler var.

Denizli o kadar yöresel yemeklerle içli dışlı olmuş ki size hangilerini anlatayım bilmiyorum. Ancak gındıra çorbası, sura, keşkek, et kapama, et çevirme, sıyırma, kaçamak gibi dillere destan olmuş bu lezzetleri de denemeden gitmeyin.

Denizli’de Gezilecek Yerler

Pamukkale Travertenleri: Hepimizin duyduğu gerçekten pamuk gibi olan travertenler Denizli’de. Burada aşkınızı ilan edebilir ya da harika fotoğraflar çekebilirsiniz. Zaten manzarasını gördüğünüzde kendinizden geçeceksiniz.

Ağlayan Kaya Şelalesi: Muhteşem manzarası ile sizlere merhaba diyecek olan Ağlayan Kaya Şelalesi piknik yapabileceğiniz alanlardan birini oluşturuyor. Buraya geldiğinizde alabalık yiyebilir ve çevreyi bir de gün batımında izleyebilirsiniz.

Hierapolis Antik Kenti: Giriş kapısında Medusa işareti bulunan ve UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan bu antik kent önemli tarihi yapılardan.

Denizli’ye Özel Alışveriş Notları

Denizli’ye gelmişseniz burasının ne kadar güzel ev tekstil ürünleri ürettiğini biliyor olmanız gerekir. Çarşısına çıktığınızda karşınıza çıkacak olan birbirinden kaliteli örtüler, el emeği göz nuru diyebileceğimiz oyalar, danteller bulabilirsiniz. Ayrıca Denizli’nin bıçakları da meşhurdur. Çok keskin olan bu bıçaklardan almak istediğinizde yatağan bıçağı arıyorum demeniz yeterli.

Denizli’de Honaz ilçesinde yer alan kirazlardan da yiyebilirsiniz. Ağzınızı sulandıracak olan bu kirazlarla birlikte Çivril elması da oldukça güzel gidecektir.  El dokuması ürünleri de ünlü olan Denizli’den harika kilimler alabilirsiniz.

Denizli Havalimanına Nasıl Gidilir?

Çardak Havalimanı ile Denizli’de hizmet veren bu havaalanı askeri ve sivil havacılık yapan alanlardan biridir. Çardak ilçesine 5 km uzaklıkta olan Denizli Havalimanına şehir merkezinden ulaşmak istediğinizde 65 km yol gitmeniz gerekecektir.

Denizli Havalimanına ulaşmak için özel araçlar kullanılmaktadır. Ancak taksi ile de havalimanına gidilebilir. Bununla birlikte bazı uçak firmaları tarafından merkezden havalimanına servisler de düzenlenmektedir.

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: