En Ucuz Karabük Uçak Bileti Burada!
En uygun Karabük uçak bileti satın almak istiyorsanız acele etmenizde fayda var. Tüm Karabük uçak seferlerini sitemiz üzerinden kıyaslayabilir ve sizin için en uygun ucuz uçak bileti fiyatlarına bakabilirsiniz. Sitemiz üzerinden alacağınız uçak bileti sayesinde güvenle Karabük’e uçabilir ve bütçenizi sarsmadan tatil yapabilirsiniz.
Tarihi Safranbolu evlerinin arasında gezerken, Karadeniz bölgesinin havasını ciğerlerinize çekebilirsiniz. Ayrıca Karabük Türkiye’nin 4. Büyük mağaralarından olan Bulak mağarasına ev sahipliği yapıyor. Uçakla Karabük’ü ziyaret etmeye karar verdiyseniz ve güvenli bir şekilde sitemiz üzerinden biletinizi aldıysanız, Karabük il sınırları içerisinde havalimanı olmadığını bilmenizi isteriz. Karabük uçuşları için Ankara Esenboğa Havalimanını tercih etmeniz gerekir.
Karabük İklimi ve Bitki Örtüsü
Batı Karadeniz’de bulunması sebebiyle kısmen Karadeniz bölgesinde bulunan Karabük, kıyıdan uzak kaldığı için nemli ve yağışlı Karadeniz iklimini pek görmez. Karasal iklim bu bölgede daha yaygındır, Karabük’ün yıllık ortalama sıcaklığı ise 13.20-14 C arasındadır.
Karabük’e Ne Zaman Gidilir?
Karabük’e gitmek istiyorsanız karlı kış günleri yerine sıcak yaz günlerini ve ilkbahar mevsimini tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Karabük’ü ziyaret edecekseniz, en ucuz uçak biletini almak için mayıs ayını, şubat ve mart aylarını beklemeniz gerekiyor. En ucuz uçak bileti ise Mayıs ayında almalısınız. En uygun uçak biletini satın almak için Mayıs ayına 21 gün kala biletinizi almanız tavsiye edilir.
Karabük’te Gezilecek Yerler
Birçok medeniyeti topraklarında, karşılamış olan Karabük’te kültürel bir geziye çıkabilirsiniz. Yeni bir şehir keşfetmek isteyen ve tarihi merak eden birçok kişi için gezilecek en ideal yerdir. Karadeniz’in kültür mirası olan Karabük’te attığınız her adım sizi farklı bir zamana götürecek.
Tüm ilçeleriyle bizi, doğası ve tarihiyle büyüleyecek olan Karabük’te gezilecek ve görülecek çok yer var. Karabük’ü ziyaret ediyor ya da şuanda oradaysanız. Nerelere gidilir ve ne yapılır sorularına cevap bulacaksınız. Size Karabük’te gezmeniz için önerebileceğimiz yerler ve tarihi mekânlar arasında; Kanyonlar, Tarihi yapılar, mağaralar, ormanlar ve köyler var.
Karabük’te Gezilecek Tarihi Yapılar
Tarihte Karabük’te yaşamış olan birçok medeniyetin, bıraktığı eserler, özenle koruma altına alınmış ve günümüze kadar sağlam bir şekilde ayakta durmuştur. Karabük’te ilk gezeceğiniz tarihi mekân 300 yıllık bir geçmişe sahip olan Sipanoğlu Konağıdır, konak 3 katlı bir yapıya sahip olmasıyla beraber eski Safranbolu mimarisinin özelliklerini de taşıyor. Safranbolu’da yer alan diğer gezilecek yer ise Mümtazlar Gezi Evidir. Günümüzde müze olarak kullanılan bu tarihi yapıyı mutlaka görmek isteyeceksiniz.
Yenice Ormanları
15 yürüyüş ve 7 bisiklet yoluyla yenice ormanları, Karabük’ün ciğerlerini bizlere açıyor. Ayrıca yenice ormanları şehrin en güzel alanları arasında yer almaktadır. Orman içinde birçok şelale ve çiçek türü attığınız ilk adımdan itibaren sizleri karşılayacak.
Bulak mağarası
Karabük, Türkiye’nin en önemli mağara oluşumlarından birine ev sahipliği yapıyor. Bulak mağarası, yaz ve bahar aylarında yüzlerce gezgin tarafından ziyaret ediliyor. 3 katlı oluşuma sahip olan mağaranın en alt kısmında bir dere yer alıyor. Karabük’e gideceksiniz bu doğa harikasını görmenizi tavsiye ederiz.
Karabük’ün Zengin Mutfağı
Karabük’ün mutfağı hakkında yapılan araştırmalar sonucunda Karabük mutfağının, 100’den fazla yöresel yemek çeşidine sahip olduğu ortaya çıkmıştır. Bu araştırmalar, Karabük mutfağının zenginliğini net olarak ortaya koymaktadır. Karadeniz bölgesinde bulunması nedeniyle de bazı yemek çeşitlerinde bu bölgenin özelliklerini yansıtmaktadır. Bu yemeklerin bazıları şu şekildedir; Gözleme, kara mancar, kuyu kebabı, yaprak dolması ve yayım yani ev makarnasıdır.
Karabük’te özellikle son bahar mevsiminde bulunan kanlıca ve diğer mantarlar ile yapılan yemek ve börekler yöre mutfağının lezzetini her geçen gün sizlere sunacak. Karabük’e gittiğinizde, her istediğiniz vakitte taze satılan helvaları alabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz. Bunun dışında çeşitli lokum çeşitlerinden satın alabilir, ağzınızı tatlandırırken sevdiklerinizde sevindirebilirsiniz.
Karabük Yemekleri: Çok zengin yöresel sofrasıyla, sizlere yaptığınız gezi boyunca eşlik edecek olan Karabük yemeklerinden en bilinenleri şunlardır; Uzun fasulye, kuyuda pişirilmiş et yemekleri ve höşmerim.
Höşmerim
Un ve yumurta ikilisinin bir arada harmanlanarak, ufak toplar haline getirilmesiyle pembeleşene kadar kısık ateşte yağda kavrulur. Ocaktan alınmasına yakın bir zamanda içine ceviz katılarak, kavrulmasının ardından üstüne şerbet dökülerek servis edilir.
Karabük Havalimanları
Esenboğa Havalimanı
Ankara şehir merkezine 28km kadar küçük bir mesafede olan Esenboğa Havalimanı ile Karabük’e seyahat edebilirsiniz. 1955 senesinde kurulmuş olan havalimanı, ülkemizin aşırı yoğun ve direk uçuş yapabilen havalimanlarındandır. İç ve dış hat uçuşları ile her gün binlerce kişiye hizmet vermektedir.
Ankara Esenboğa Havalimanına Nasıl Giderim?
Belko Air: BelkoAir, Havalimanı yoğunluğu nedeniyle, Ankara belediyesi tarafından kurulan havalimanı ulaşım servisidir.
Toplu Taşıma: Ankara Büyük şehir belediyesinde, toplu taşıma araçlarını kullanarak havalimanından şehir merkezine, şehir merkezinden havalimanına hızlı bir şekilde ulaşmak mümkündür. İç ve dış hatlar terminalinde bulunan 442 numaralı toplu taşıma araçlarına binerek ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.
Elazığ Ucuz Uçak Bileti Al
Onlarca Anadolu uygarlığına ev sahipliği yapan Elazığ gerek tarihi özellikleri ile gerekse doğal güzellikleri ile yurt içi turizminde kesinlikle gezilip görülmesi gereken şehirlerden olmaktadır. Gaggoşlar diyarı Elazığ sıcak insanları yöresel lezzetleri ve asırlardır değişik medeniyetlere yaptığı ev sahipliği ile son derece önemli bir turizm merkezi olmaktadır.
Elazığ ulaşımı artık çok kolay ve en uygun haliyle yapılmaktadır. Yurt içinde havayolu ulaşımı artık hem ekonomi açısından hem de zaman açısından oldukça avantaj sağlamaktadır. Uçak biletlerinin bir de internet üzerinden alınması bilet fiyatlarındaki avantajları ikiye katlıyor. Elazığ ucuz uçak bileti sadece internet üzerinden alınabilmektedir.
Elazığ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
Tüm havayolu şirketlerine ait olan ucuz uçak biletleri alınabilir veya rezerve ettirilebilir. İnternet üzerinden gerçekleştirilen uçak bileti satışlarının avantajlı olmasının başında işletme giderlerinin olmayışıdır. Bilet satış yazıhaneleri normalde işletme masrafı, dükkan kirası, eleman ücreti ve bilet masrafı gibi giderleri de bilet fiyatlarına yansıtmaktadır.
Fakat internet üzerinden satışa çıkartılan uçak biletlerinde bu tarz bir fiyat arttırma politikası görülmez. Dakikalar içinde Elazığ uçak biletini en uygun fiyat avantajları ile alabilir ve oldukça da doğru bir işlem gerçekleştirmiş olursunuz. Uygun fiyatlı Elazığ uçak bileti için geçmeniz gereken üç basit adım bulunmaktadır. Bu adımlar ise sırasıyla şu şekilde olacaktır.
Elazığ Ucuz Uçak Bileti Satan Siteler
Oldukça basit yollar ile alınacak olan Elazığ ucuz uçak biletleri oldukça uygun rakamlara gelecektir. Bu bilet satış sistemi üzerinde ayrıca seçtiğiniz biletleri rezerve edebilirsiniz. Rezerve edilen biletlerin bilet saatinden 48 saat önce alınması gerekmektedir. Ayrıca internet sitesi üzerinden tüm uçuş bilgilerini, uçak hizmetlerini ve bagaj hakkı bilgisini de kolayca öğrenebilirsiniz. Biletinizi aldığınıza göre şimdi Elazığ hakkında araştırma yapabilirsiniz.
Elazığ Tarihi
Milattan önce 2000’li yıllarda Harput’ta Hurriler görülmüştür. Daha sonradan bu bölge Hititlerin egemenliğine girmiştir. Hititlerden sonra ise bu bölgeye Urartular yerleşmiştir. Yani Elazığ 4000 bin yıllık bir şehirdir.
Elazığ Gezilecek Yerler
Harput; Asırlardır medeniyetlere ev sahipliği yapan Harput’ta 22 mahalle, 9 kilise, 8 camii, 11 mescidi, 5 hamam,16 çeşme ve 17 tane de çarşı bulunmaktadır. Ayrıca kentte Alman, Fransız ve Amerikan hastaneleri ve okulları da bulunmaktadır.
Harput Kalesi; ovaya hakim bir noktada kurulan ve Harput’un güneydoğusunda yer alan kalenin ön yüzü yaklaşık 75 – 80 metre, güneyi 150 metre, yanları ise 400 metre olmaktadır. kalenin yüksekliği her bölgesinde farklılaşmaktadır.
Ulu Camii; Anadolu toprakları üzerindeki en eski ve en önemli yapılardan olan Elazığ Ulu Camii Artuklu hükümdarı Fahreddin Karaaslan tarafından 1156 – 1157 yılları arasında yaptırılmıştır. Ulu Camii dikdörtgen bir yapıda ve dışa kapalı bir görünümdedir. Minaresi eğridir ve tuğlaları sadece süsleme için kullanılmıştır. Caminin minberi Türk ahşap sanatında şaheser olarak görülmektedir. Kemerler ile birbirine bağlanan iç duvarları ve hayranlık uyandıran ihtişamı ile Ulu Camii ibadete açıktır.
Saray Hatun Camisi, külliye olarak inşa edilmiştir fakat günümüzde sadece camisi kalmıştır. Akkoyunlu devleti zamanında yapılmıştır. Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan’ın annesi Sara Hatun tarafından yaptırılmıştır. 1465 yılında yapılan cami 1843 yılında restore edilmiş ve bugünkü halini almıştır.
Kurşunlu Cami; 1738 – 1739 yılları arasında yaptırılan eski hükümet konağının batısındaki Kurşunlu Cami Osmanlı döneminin en güze cami mimarisi örneklerindendir.
Rap Baba Türbe ve Mescidi; 678 yılında Selçuklu Sultanı 3. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında Yusuf Bin Arap Şah Bin Şaban tarafından inşa edilmiştir.
Fetih Ahmet Baba Türbesi; Kaya üzerine oyularak yapılan bu türbe Harput’a 2 km uzaklıkta bulunmaktadır. Türbenin yanında ayrıca mescit de bulunmaktadır. Türbenin çevresindeki bahçeler ise mesire alanları olarak kullanılmaktadır. Turistler tarafından oldukça ilgi gören bu türbede adaklar da kesilir.
Mansur Baba Türbesi; Artuklulular tarafından yapılan sekizgen planlı bu türbe kesme taştan yapılmıştır. İki katlı anıtsal bir yapı olarak yapılan Mansur Baba türbesi üst örtü sistemi sonradan eklenmiştir. Türbenin içinde Mansur babaya, zevcesine ve oğlu ile kızına ait olan dört sandık vardır.
Harput müzesi; yöresel el sanatları ve etnografya müzesinin bulunduğu Harput müzesi eski belediye binasının karşısında yer almaktadır. Müzede oldukça zengin tarihi kalıntılar mevcuttur. Birçok yapıya ait kitabeler de müzede sergilenmektedir.
Belek Gazi Anıtı, Çubuk Bey Anıtı, Harput Dabakhane Suyu, Buzluk Mağarası, Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi, İzzet Paşa Camisi, Harput Arkeoloji Müzesi, Bakırcılar Çarşısı gibi tarihi mekanları da kesinlikle gezilip görülmesi gereken alanlara girmelidir.
Elazığ’da Ne Yenir Ne İçilir?
Elazığ mutfağı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Farklı kültürlere has olan 150 farklı çeşitte yemek yapılmaktadır. oldukça fazla sayıda yemek çeşidi bulunan şehirde ayrıca kuşluk öğünleri ve yatsı öğünleri için farklı yiyecekler de tüketmektedirler.
Öküz Gözü Üzümü ve Buzbağ Şarabı Doğu Anadolu bölgeleri içerisinde en fazla üzümün yetiştirildiği ve en fazla şarabın yapıldığı bölgelerden olan Elazığ’da birçok farklı türde üzüm yetiştirilmektedir. Fakat bölge insanın en fazkla tercih ettiği üzüm Öküz Gözü üzümü olmaktadır. Bu üzüm türünden en leziz içime sahip olan Buzbağı şarapları elde edilmektedir. Buzbağ şarap hem ülke içinde hem de Avrupa’da oldukça fazla tercih edilen şaraplardan olmaktadır. uzun yıllardır bir marka değeri olan Buzbağ şarabın en kalitelisi sadece Elazığ’da bulunmaktadır.
Çedene Kahvesi; Elazığ bölgesinde yetişen bir ağaçtan toplanan Çedene kahvesi ağacına menengiç veya çitlembik ağacı denir. Çitlembik ağaçları Doğu Anadolu bölgesinde ve Akdeniz bölgesinin dağlık kısımlarında ekimi yapılmadan yetişir. Sakız yapraklı bir ağaç olan çitlembik ağacı koyu yeşil ve çok küçük meyveler veriri. Ağacın meyvesi ham iken kırmızı renktedir. Meyve olgunlaştıkça rengi de yeşile dönmektedir. Yağlı ve kokulu bir meyve olan Çedene yağsız bir şekilde kavrulur ve yenir.