En Uygun Samsun Uçak Bileti Bizde!
Samsun’a gitmek için ucuz uçak bileti aradığınızda, aklınıza ilk gelecek olan sitemizle, Samsun uçuş saatlerini adım adım takip edebilir ve tatil planlarınızı yapabilirsiniz. Sitemizin sizlere sağladığı en uygun Samsun uçak bileti sayesinde, tatilinizi aylar öncesinden planlayacaksınız. Uçak bileti ile ilgili sorularınızı bize de sorabilirsiniz.
Ülkemizin Karadeniz bölgesinde bulunan Samsun şehri, aynı zamanda Karadeniz’in en gelişmiş ve en çok nüfusa sahip olan şehridir. Tıp alanında uzman olan Samsun, ülkemize kattığı başarılı tıp çalışmalarıyla ülkemizde tıp alanında 7.sırada yer almaktadır. Turizm potansiyelinin aşırı yüksek olduğu şehirde ulaşım deniz, kara ve hava olmak üzeri üç ayrı yerden sağlanmaktadır. Ayrıca tarihimizde istiklal savaşının başladığı yer olan Samsun, manevi olarak da Türk insanlarında önemli yere sahiptir.
Samsun Şehrinde gezmeniz gereken onlarca tarihi, doğal ve kültürel yapılardan bazıları şunlardır; Amisos tepesi, Akalan şelaleleri ve Ladik gölü bu yerlerden bazılarıdır. Samsun’a gitmişken Karadeniz mutfağını tatmadan gelmek olmaz, mutlaka gittiğiniz zaman Karadeniz’in leziz yöresel yemeklerini tadın.
Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan Şehir merkezine sadece 25km kadar bir mesafe vardır. Uçuşlar samsunda bulunan Samsun Çarşamba Havalimanından yapılır. Hem iç hem dış hat terminalleri bulunan Havalimanı ulaşımda oldukça kolaydır.
Samsun’un İklimi ve Bitki Örtüsü
Samsun’da ılıman iklim özellikleri hâkim olmasına rağmen, iç kısımlara göre iklim farklılaşması görülmektedir. Karadeniz ikliminin etkisi altında kalan Samsun’da yazlar sıcak, kışlar ise soğuk yağmur ve kar yağışlı bir şekilde geçer.
İç kesimlerin diğer kısımlardan daha soğuk olmasının nedeni, Akdağ ve Canik Dağları’nın etkisi altında olmasıdır. İç kesimler bu nedenle kış ayları aşırı soğuk hisseder ve aşırı kar yağışı alırlar. Yıllık ortalama Sıcaklık 15 C olmasına rağmen en çok yağış aldığı aylar Ekim ve Kasım aylarıdır. Samsun’un bitki örtüsü Karadeniz ikliminin altında olduğu için ormandır. Samsun’da ayrıca akime önem verilmesi bağ ve Bahçe ekim alanlarını oluşturmuştur.
Samsun’a Ne Zaman Gidilir?
Yöresel Ot Yemekleri’nden tutun, Halk danslarına kadar tüm dünyada ve ülkemizde tanınmış olan Samsun şehri, samsun festivaline de ev sahipliği yapmaktadır. Festival yaz aylarında olduğu için temmuz ve ağustos aylarında ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca kıyı kesimlerinin mayıs ayında ve ekim ayında serin olması nedeniyle bu tarihler içerisinde de Samsun’a seyahat edebilirsiniz.
Son senelerdeki en ucuz bilet satışları mayıs ayında görülmüştür. Mayıs ayını ise şubat ve mart ayları taklip etmektedir. En ekonomik fiyatıyla bilet bulmak istiyorsanız, sitemiz üzerinden seyahat gününüze 21 gün kala uçak bileti satın alabilir ve tatil planınızı yapabilirsiniz.
Samsun’un Yöresel Lezzetleri
Samsun Pidesi
Samsunda genel olarak iki tür pide yapılır. Her iki pide de karafırında pişirilir, terme pidesi ve Bafra pidesi olarak adlandırılan bu pidelerin en büyük özelliği karafırında pişirildikten sonra soğumadan ortasının bıçakla açılıp içine tereyağı sürülmesidir. İçine tereyağı sürülen pideler ayrıca dışına da tereyağı sürüldükten sonra servis edilir.
Samsun’a gittiğinizde Menemenci Selahattin’den menemen, lezzet lokantasında süt danasından yapılmış terbiyeli döner yiyebilirsiniz. Ayrıca meşhur olan Samsun simidi ve Bafra Nokulu şehrin yöresel lezzetleri arasında yer alır.
Samsun’da Gezilecek Yerler
Araplar Evliyası Ormanı: Ladik ilçesinde bulunan 10 dönümlük bir arazide bulunan Araplar Evliyası’nın türbesi olduğuna inanan köylüler bu tarihi yeri korumaktadır. Köylüler orman içinden kesilecek en ufak bir dalın bile uğursuz olduğuna inandıkları için ormandan tek bir dal bile kesmiyor ayrıca bu orman 42 kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır.
İkiz Tepe Höyüğü: Samsunun antik yaşam alanı olan ve birçok arkeolog tarafından çalışma yürütülen ikiz tepe höyüğü, uzun yıllar boyunca turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.
İkiz Tepe Höyüğü Bafra ilçesine sadece 7km uzaklıktadır.
Bandırma Vapuru: Bandırma vapurunu tarihi kitaplardan bildiğiniz gibi, Ulu önder Atatürk’ü ve arkadaşlarını Samsun’a getirmesiyle tanınmıştır. 2003 yılında müze olarak sergilenen Bandırma vapurunun aslının inşaatına 2000 yılında başlanmıştır.
Ladik Gölü: Samsun’un yeşilliğini ve doğasını güzelleştiren Ladik gölü, 870 hektarlık bir alana sahiptir. Ladik gölünün üzerinde bulunan ufak adacıklar göle ayrı bir güzellik katmaktadır. Samsun belediyesinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Ladik gölü etrafında yapılaşmalar engellenmiş ve gölün doğası korunmuştur.
Samsun’da Alışveriş
Samsun ziyaretinizden dönerken yanınızda almanız gereken bazı şeyler şunlardır; Kaymaklı Bafra lokumu, orak gömleği, yüz kazak ve semaver
Samsun Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Çarşamba Havalimanı
11 Ocak 1999 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Çarşamba Havalimanı 3000 metre uzunluğunda bir piste sahiptir ve yolcularına en konforlu yolculuğu yaşatmaktadır.
Samsun Çarşamba Havalimanına Nasıl Giderim?
Havaş Servisleri: Havaş firması samsun’un merkezine havalimanından yolcu taşıyan anlaşmaları servis firmasıdır. Güzergâh ve servis saatlerini öğrenmek için mutlaka firmanızı arayın.
Havalimanı Yolcu Sevisleri: Onur hava yolları başta olmak üzeri Pegasus ve Sunexpress gibi önemli havayollarının kendi yolcuları için sağladığı servisler ile havalimanından Şehir meydanına ulaşımı sağlayabilirsiniz. Servis saatlerini öğrenmek için bilet satın aldığınız havayolunu şirketini aramanız yeterli olacaktır.
Toplu Taşıma Araçları: Samsun-Ordu güzergâhı üzerinden geçen toplu taşıma araçları ile Havalimanında inebilirsiniz. Samsun belediyesinin 12.00 ve 16.00 saatleri arasında havalimanına ulaşımı sağlamak adına Çınarlık ring servisi yaparak Havalimanı güzergâhından geçmektedir.
Elazığ Ucuz Uçak Bileti Al
Onlarca Anadolu uygarlığına ev sahipliği yapan Elazığ gerek tarihi özellikleri ile gerekse doğal güzellikleri ile yurt içi turizminde kesinlikle gezilip görülmesi gereken şehirlerden olmaktadır. Gaggoşlar diyarı Elazığ sıcak insanları yöresel lezzetleri ve asırlardır değişik medeniyetlere yaptığı ev sahipliği ile son derece önemli bir turizm merkezi olmaktadır.
Elazığ ulaşımı artık çok kolay ve en uygun haliyle yapılmaktadır. Yurt içinde havayolu ulaşımı artık hem ekonomi açısından hem de zaman açısından oldukça avantaj sağlamaktadır. Uçak biletlerinin bir de internet üzerinden alınması bilet fiyatlarındaki avantajları ikiye katlıyor. Elazığ ucuz uçak bileti sadece internet üzerinden alınabilmektedir.
Elazığ Ucuz Uçak Bileti Nasıl Alınır
Tüm havayolu şirketlerine ait olan ucuz uçak biletleri alınabilir veya rezerve ettirilebilir. İnternet üzerinden gerçekleştirilen uçak bileti satışlarının avantajlı olmasının başında işletme giderlerinin olmayışıdır. Bilet satış yazıhaneleri normalde işletme masrafı, dükkan kirası, eleman ücreti ve bilet masrafı gibi giderleri de bilet fiyatlarına yansıtmaktadır.
Fakat internet üzerinden satışa çıkartılan uçak biletlerinde bu tarz bir fiyat arttırma politikası görülmez. Dakikalar içinde Elazığ uçak biletini en uygun fiyat avantajları ile alabilir ve oldukça da doğru bir işlem gerçekleştirmiş olursunuz. Uygun fiyatlı Elazığ uçak bileti için geçmeniz gereken üç basit adım bulunmaktadır. Bu adımlar ise sırasıyla şu şekilde olacaktır.
Elazığ Ucuz Uçak Bileti Satan Siteler
Oldukça basit yollar ile alınacak olan Elazığ ucuz uçak biletleri oldukça uygun rakamlara gelecektir. Bu bilet satış sistemi üzerinde ayrıca seçtiğiniz biletleri rezerve edebilirsiniz. Rezerve edilen biletlerin bilet saatinden 48 saat önce alınması gerekmektedir. Ayrıca internet sitesi üzerinden tüm uçuş bilgilerini, uçak hizmetlerini ve bagaj hakkı bilgisini de kolayca öğrenebilirsiniz. Biletinizi aldığınıza göre şimdi Elazığ hakkında araştırma yapabilirsiniz.
Elazığ Tarihi
Milattan önce 2000’li yıllarda Harput’ta Hurriler görülmüştür. Daha sonradan bu bölge Hititlerin egemenliğine girmiştir. Hititlerden sonra ise bu bölgeye Urartular yerleşmiştir. Yani Elazığ 4000 bin yıllık bir şehirdir.
Elazığ Gezilecek Yerler
Harput; Asırlardır medeniyetlere ev sahipliği yapan Harput’ta 22 mahalle, 9 kilise, 8 camii, 11 mescidi, 5 hamam,16 çeşme ve 17 tane de çarşı bulunmaktadır. Ayrıca kentte Alman, Fransız ve Amerikan hastaneleri ve okulları da bulunmaktadır.
Harput Kalesi; ovaya hakim bir noktada kurulan ve Harput’un güneydoğusunda yer alan kalenin ön yüzü yaklaşık 75 – 80 metre, güneyi 150 metre, yanları ise 400 metre olmaktadır. kalenin yüksekliği her bölgesinde farklılaşmaktadır.
Ulu Camii; Anadolu toprakları üzerindeki en eski ve en önemli yapılardan olan Elazığ Ulu Camii Artuklu hükümdarı Fahreddin Karaaslan tarafından 1156 – 1157 yılları arasında yaptırılmıştır. Ulu Camii dikdörtgen bir yapıda ve dışa kapalı bir görünümdedir. Minaresi eğridir ve tuğlaları sadece süsleme için kullanılmıştır. Caminin minberi Türk ahşap sanatında şaheser olarak görülmektedir. Kemerler ile birbirine bağlanan iç duvarları ve hayranlık uyandıran ihtişamı ile Ulu Camii ibadete açıktır.
Saray Hatun Camisi, külliye olarak inşa edilmiştir fakat günümüzde sadece camisi kalmıştır. Akkoyunlu devleti zamanında yapılmıştır. Akkoyunlu hükümdarı Uzun Hasan’ın annesi Sara Hatun tarafından yaptırılmıştır. 1465 yılında yapılan cami 1843 yılında restore edilmiş ve bugünkü halini almıştır.
Kurşunlu Cami; 1738 – 1739 yılları arasında yaptırılan eski hükümet konağının batısındaki Kurşunlu Cami Osmanlı döneminin en güze cami mimarisi örneklerindendir.
Rap Baba Türbe ve Mescidi; 678 yılında Selçuklu Sultanı 3. Gıyaseddin Keyhüsrev zamanında Yusuf Bin Arap Şah Bin Şaban tarafından inşa edilmiştir.
Fetih Ahmet Baba Türbesi; Kaya üzerine oyularak yapılan bu türbe Harput’a 2 km uzaklıkta bulunmaktadır. Türbenin yanında ayrıca mescit de bulunmaktadır. Türbenin çevresindeki bahçeler ise mesire alanları olarak kullanılmaktadır. Turistler tarafından oldukça ilgi gören bu türbede adaklar da kesilir.
Mansur Baba Türbesi; Artuklulular tarafından yapılan sekizgen planlı bu türbe kesme taştan yapılmıştır. İki katlı anıtsal bir yapı olarak yapılan Mansur Baba türbesi üst örtü sistemi sonradan eklenmiştir. Türbenin içinde Mansur babaya, zevcesine ve oğlu ile kızına ait olan dört sandık vardır.
Harput müzesi; yöresel el sanatları ve etnografya müzesinin bulunduğu Harput müzesi eski belediye binasının karşısında yer almaktadır. Müzede oldukça zengin tarihi kalıntılar mevcuttur. Birçok yapıya ait kitabeler de müzede sergilenmektedir.
Belek Gazi Anıtı, Çubuk Bey Anıtı, Harput Dabakhane Suyu, Buzluk Mağarası, Süryani Kadim Meryem Ana Kilisesi, İzzet Paşa Camisi, Harput Arkeoloji Müzesi, Bakırcılar Çarşısı gibi tarihi mekanları da kesinlikle gezilip görülmesi gereken alanlara girmelidir.
Elazığ’da Ne Yenir Ne İçilir?
Elazığ mutfağı oldukça geniş bir yelpazeye sahiptir. Farklı kültürlere has olan 150 farklı çeşitte yemek yapılmaktadır. oldukça fazla sayıda yemek çeşidi bulunan şehirde ayrıca kuşluk öğünleri ve yatsı öğünleri için farklı yiyecekler de tüketmektedirler.
Öküz Gözü Üzümü ve Buzbağ Şarabı Doğu Anadolu bölgeleri içerisinde en fazla üzümün yetiştirildiği ve en fazla şarabın yapıldığı bölgelerden olan Elazığ’da birçok farklı türde üzüm yetiştirilmektedir. Fakat bölge insanın en fazkla tercih ettiği üzüm Öküz Gözü üzümü olmaktadır. Bu üzüm türünden en leziz içime sahip olan Buzbağı şarapları elde edilmektedir. Buzbağ şarap hem ülke içinde hem de Avrupa’da oldukça fazla tercih edilen şaraplardan olmaktadır. uzun yıllardır bir marka değeri olan Buzbağ şarabın en kalitelisi sadece Elazığ’da bulunmaktadır.
Çedene Kahvesi; Elazığ bölgesinde yetişen bir ağaçtan toplanan Çedene kahvesi ağacına menengiç veya çitlembik ağacı denir. Çitlembik ağaçları Doğu Anadolu bölgesinde ve Akdeniz bölgesinin dağlık kısımlarında ekimi yapılmadan yetişir. Sakız yapraklı bir ağaç olan çitlembik ağacı koyu yeşil ve çok küçük meyveler veriri. Ağacın meyvesi ham iken kırmızı renktedir. Meyve olgunlaştıkça rengi de yeşile dönmektedir. Yağlı ve kokulu bir meyve olan Çedene yağsız bir şekilde kavrulur ve yenir.