Keyifli Yolculuklar İçin Bursa Uçak Bileti Burada
Yolculuğun kısası makbuldür. Çünkü saatler süren bir yolculuk zaman zaman çekilmez olur ve ne zaman biteceğini düşünmekten insanlar psikolojik olarak yıpranır. Yolculukların bitişinde güzel bir tatile başlayacaksanız yolculuğun verdiği yorgunluk nedeniyle tatiliniz berbat olabilir ya da sevdiklerinize yeterince zaman ayıramayabilirsiniz. Bu gibi durumları yaşamamak adına havayolu ulaşımını tercih ederek kısa sürede istediğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak biletlerinin yüksek fiyatlarından yakınıyorsanız ucuz uçak bileti sayfamızda sizleri bekliyor.
En uygun Bursa uçak bileti almak için geleceğiniz sayfamız üzerinden sadece 3 işlemde biletiniz alabilir ve keyifli bir şekilde gideceğiniz yere ulaşabilirsiniz. Uçak bileti aramaya son verecek olan bu adres üzerinden güvenilir alışverişe başlamak için tıklamanız yeterli.
Bursa’nın Bitki Örtüsü ve İklimi
Bursa ilkim olarak iki farklı etki arasında kalmıştır. Marmara’dan gelen ılıman iklimle birlikte Uludağ’dan gelen soğuk havanında etkisiyle sert hava koşullarını birleştiren bu şehir Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında oldukça sıcaktır. Şubat ve Mart aylarında ise çok soğuk olan Bursa içerisindeki göller ve denizden gelen ılıman hava ile birlikte çok şiddetli kışlara sahne olmamaktadır. Nem oranı da yüksek olan Bursa’da dağların bulunması ile birlikte yüksek alanlarda ağaçlıkların görülmesi muhtemeldir. Yeşillikleri ve doğal güzellikleri ile bilinen Bursa, eşsiz bir manzaraya sahiptir.
Bursa’ya Ne Zaman Gitmeli?
Bursa’yı her zaman güzellikleri ile hatırlamak isteyenler için iki seçenek bulunmaktadır. Eğer kış turizminden yararlanacaksanız Bursa’ya karın en fazla yağdığı Şubat ayında gidebilirsiniz. Ancak ben Bursa’nın sıcak yüzünü görmek istiyorum diyorsanız Haziran ve Temmuz ayları harika seçimler olacaktır. Bu aylar dışında geldiğinizde de Bursa sizlere farklı bir güzellik gösterecektir. Ancak ziyaretçilerin en fazla tercih ettiği mevsim yaz olmaktadır.
Bursa’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Bursa Kebabı: Tarihi 1867 yılına kadar dayanan bu yemek Mehmetoğlu İskender Efendi tarafından hazırlanmış ve bugün Türkiye’de ve dünyada bilindik bir lezzet olan İskender karşımıza çıkmış. Bu lezzeti anavatanında yemelisiniz.
Beğendili Kebap: Kuzu etli, patlıcanlı ve çeşitli sebzelerin bir araya gelmesi ile oluşturulan bu kebap dillere destan bir lezzete sahip. Bursa kebaplar şehri olarak bilindiği için burada deneyeceğiniz lezzetlerden biri de Beğendili kebap olmalı.
İnegöl Köftesi: Adını dünyaya duyuran ve maharetleri ile bilinen İnegöllü aşçıların elinden çıkan bu leziz köfteleri sizde duymuşsanız Bursa’da tadına bakmalısınız.
Serpme Kahvaltı: Bursa gibi tarihi bir yerde kahvaltı yapmadan olmaz. Sizlere Osmanlı sokaklarını öneririm. Çünkü buralarda hazırlanan kahvaltıların lezzetine ve hizmetin güzelliğine doyum olmuyor.
Tonton: İçerisinde kaşar peyniri dolu olan bir ekmek yemek ister misiniz? Harika lezzeti ile sabahları ve hatta akşamları biri tercih edilen bu tontonu yemeden dönmeyin.
Bursa’ya geldiğinizde karşınıza çıkacak yemek mekanlarının başında köfteciler gelir. Bursa’da o kadar çok köfte varmış ki inanın aklınızda tutmanız bile zor. Sadece canınız yemek istediğinde Osmanlı mutfağına has lezzetleri bu şehrin sokaklarında yer alan dükkanlarda bulabilirsiniz.
Bursa’da Gezilecek Yerler
Bursa gibi bir yere gelmişseniz gezecek yerlerin listesini yapmaktan bile başınız dönebilir. Çünkü Bursa çok fazla tarihi eserin ve tabiat güzelliğinin bir araya geldiği yerlerdendir.
Uludağ: Kış turizmine can veren mekanlardan olan Uludağ turistlerin akınına uğrayan önemli kayak merkezlerinden biridir. Kış mevsiminde gelmeyi düşünüyorsanız buraya uğrayabilir ve karın tadını çıkarabilirsiniz.
Ulu Cami: Bursa tarihi mekanları ile ünlüdür demiştim sizlere. İşte bu mekanlardan olan ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan bu camiyi mutlaka gezin, görün.
Muradiye Külliyesi: Osmanlıdan kalan son külliyelerden biri olan bu külliye Osmanlı devleti tarafından yaptırılan şaheserlerden biridir.
Su Uçtu Şelalesi: Fay hatlarının kırılması ile oluşan ve 38 metre yüksekliğe sahip olan bu şelale içinizi açacak kadar güzel bir yerde. Piknik yapmak amacıyla burayı ziyaret edebilirsiniz.
Arap Şükrü Sokağı: Eğer Bursa’da sosyal bir mekan arıyorsanız bu sokağa giderek eğlenceli birkaç saat geçirebilirsiniz. Bursa’nın en işlek sokaklarından olan Arap Şükrü Sokağı Osman Gazi zamanına kadar dayanan bir tarihe sahip olması ile birlikte burada yaşayan insanların da yaşantıları sonucu oldukça önemli bir yer haline gelmiştir.
Bursa’ya Özel Alışveriş Notları
Bursa’ya geldiğinizde buraya özgü olan yüzlerce hediyelik ürünü bulabilirsiniz. Bursa ipeği ile meşhur olan bir ilimizdir. Buraya geldiğinizde kendinize ipek kumaşlar, ipek şallar ve ipekten yapılmış pek çok ev ürününü de alabilirsiniz.
Hediyelik eşyalarında satıldığı yerler olan Bursa’dan kendinize ve sevdiklerinize Bursa’yı simgeleyen ufak hediyeler alabilir ve antika ürünlerde bulabilirsiniz. Oldukça uygun fiyatlara ayakkabılar bulabileceğiniz bu şehirde şeftali, kestane gibi besinler de alabilirsiniz. tekstilin geliştiği bir yer olmasından dolayı buradan ev tekstil ürünleri de alabilirsiniz.
Bursa Havalimanına Nasıl Gidilir?
Askeri üs olarak kurulan ancak daha sonraları sivil ulaşıma da açılan bu havalimanı merkeze 50 km uzaklığındadır. İki beton piste sahip olan bu havalimanı turistlerin tercih ettiği bölgelerden olmasından dolayı sürekli olarak kullanılmaktadır. İç hatlar için uçuşa ayrılmış olan Bursa Havalimanı yurt dışı uçuşlarının da yapıldığı önemli yerden biridir.
Bursa Havalimanına Nasıl Ulaşılır?
Bursa Havalimanına ulaşmak isteyen kişiler Bursa belediyesi tarafında hizmete sunulmuş olan belediye otobüslerini kullanabilirler. Uçuş saatleri ile orantılı bir şekilde işleyen bu otobüsler için mutlaka kalkış saatlerine bakılmalıdır.
Havalimanına ulaşımda Bursa’da tercih edilen ulaşım yollarından biri de dolmuşlardır. İsteyen kişiler otobüs saatlerini beklemek yerine bu ulaşım araçlarını da tercih edebilir. Aynı zamanda kişisel araçlarla ve taksilerle de Bursa Havalimanına ulaşım sağlanabilmektedir. Bunun yanı sıra araç kiralama seçenekleri ile de ulaşım yapılabilmektedir.
Ucuz Erzincan Uçak Bileti Burada!
Bilet aranmak yerine biletin adresinden bilet almaya ne dersiniz? Sizler için yolculuklarınızı keyifli bir hale getirecek olan ucuz uçak bileti tarifelerimizden yararlanabilirsiniz. Yolculuklarınızı kısa sürede bitirmenizi sağlayacak ve sevdiklerinize ve kendinize daha fazla zaman ayırmanıza imkân verecek olan en uygun Erzincan uçak bileti için tek tıkla sayfamıza bağlanabilirsiniz. Onlarca uçuş arasından en uygunu hangisi, hangisiyle daha uygun fiyata giderim gibi sorularla vaktinizi harcamak yerine birkaç işlemle karşınıza gelecek olan bu adresten biletinizi alabilirsiniz. Tarihin en gelişmiş yerlerinden olan Erzincan’a uçak bileti almak istediğinizde sayfamızdan bütün uçuşları görüntüleyebilirsiniz. Erzincan’a uçmanın en keyifli hali için bizi tercih edebilirsiniz.
Erzincan’ın Bitki Örtüsü ve İklimi
Karasal iklimin görüldüğü Erzincan’da kışlar genellikle soğuk geçer. Yağışı da fazla olan bu ilde yaz ayları ise sıcak ve kuraktır. Aralık, Ocak, Şubat, Mart, Nisan ve Mayıs ayları arasında yağışın yaşandığı bu şehirde en sıcak ay Ağustos ayıdır. En soğuk ay olan Ocak ise kar yağışının fazlalığı ile bilinir. Erzincan çevrelerinde çayırlar, meralar ve stepler bulunur.
Erzincan’a Ne Zaman Gitmeli?
Erzincan’a gitmek için Ağustos ve Ocak ayları dışında kalan zamanları tercih etmek daha doğru olacaktır. Çünkü bu aylarda yolculuk yapmak hava şartlarından dolayı sıkıntılı olacaktır. Erzincan’a gidecek olan kişilerin mayıs ayını tercih etmesi daha doğru olacaktır. Yaz aylarında da bu şehir yemyeşil bir hal alır.
Erzincan’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Kelecos: Sacda yapılan ekmeğin üzerine salçalı sos, yapıldıktan sonra üzerine peynir serpilir. Bu yemek oldukça lezzetlidir.
Yumurta Boranı: Yumurta ve yoğurt dökülerek yenilen tandır ekmeğinden oluşan bu yemek kahvaltıların gözdesi konumunda.
Kaygana: Yuvarlak yuvarlak hamurların kesilerek kızartılmasından oluşan bu yemek sıkça tercih edilir.
Babukko: Düğün yemeklerinden biri olan Babukko erkekler tarafından yoğurulan oldukça sert bir hamurdur. Bu hamur üzerine çökelek peyniri dökülür ve tereyağ da eklenerek ikram edilir.
Kuzu Dolması: Kuş üzümlü, fıstıklı pilavın kuzunun içerisine koyulması ile birlikte hazırlanan bu yemek damaklarda harika bir lezzet bırakır.
Bamya: Harika lezzetlerden biri olan bamya Erzincan’da büyük bir titizlikle yapılır. Aynı zamanda bol etli olması ile birlikte herkes tarafından sevilerek tüketilir.
Buğday Kavudu: buğdayların sac içerisinde kavrulması ile birlikte içerisine sütte katılan bu yemek sütlü kavurga olarak da bilinir.
Erzincan’da Gezilecek Yerler
Ergan Kayak Merkezi: Karlarla kaplı bir tatil geçirmek isteyenler için harika bir mekân oluyor. Teleferik ve telesiyejlerle birlikte Erzincan’a 12 km uzaklıkta olan bu kayak merkezi ülkemiz içinde büyük öneme sahip.
Mama Hatun Kervansarayı: Mama Hatun Türbesi yakınlarında olan bu kervansaray mimari özellikleri açısından oldukça başarılı bir yapı.
Otlukbeli Gölü: Piknik yapmak istediğinizde tercih edebileceğiniz bu göl harika bir görüntüye sahip. Aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerinde ilgisini çekiyor.
Hıdır Abdal Sultan Türbesi: Hacı Bektaşi Veli’den etkilenen Hıdır Abdal Sultan büyük bir evliya olarak bilinmektedir.
Karanlık Kanyon: Kemaliye ilçesinde yer alan Karanlık Kanyon dünyanın da en büyük kanyonlarından biridir. Aynı zamanda çeşitli sporlara da ev sahipliği yapmaktadır.
Kemah Kalesi: Eski medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir yapı olarak bilinen bu kale Evliya Çelebi’nin Seyahatnamesinde de geçer.
Erzincan’a Özel Alışveriş Notları
Erzincan’a geldiğinizde eğin halısı alabilirsiniz. Oldukça şık duracak ve kaliteli olan bu halılar bulunduğu yeri şenlendirecek niteliktedir. Erzincan’ın en gözde tatlarından biri de Erzincan balı ve dut pekmezidir. Cimin üzümleri ile de meşhur olan Erzincan tulum peyniri ile de ünlüdür. Buraya gelenler sakı elma, pestil kavurması, tava leblebi gibi ürünlerden alabilirler.
Erzincan Havalimanına Nasıl Gidilir?
3 milyon yolcuyu taşıyacak kapasitede geniş bir havalimanına sahip olan Erzincan 1982 yılında yapılmıştır. Aynı sene içerisinde sivil ulaşıma açılan bu havalimanı şehir merkezine 9 km uzaklıkta yer alır.
Erzincan Havalimanına gitmek isteyenlerin uçak firmaları tarafından hazırlanan şehir içi seferlere katılarak havalimanına ulaşabilirler. Erzincan belediyesi havalimanına ulaşmak için kullanılabilecek bir diğer yol ise Erzincan halk otobüslerini kullanmak olacaktır. Havalimanından merkeze gitmek için yine aynı yolu deneyebilirsiniz. Aynı zamanda özel araçları da kullanabilir ve ticari taksilerden de yararlanabilirsiniz.