Ucuz Karaman Uçak Bileti Bulunur…
En uygun Karaman uçak bileti bulmak istiyorsanız sitemiz üzerinden tüm uçuş seferleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz ve Karaman ucuz uçak bileti fiyatlarını öğrenebilirsiniz. Bilgisayarınızdan yapacağınız birkaç tık sonrasında, uçak biletlerinizi alabilirsiniz. Karaman’a uçmanın en kolay yoluna ulaşmak için uçak bileti sitemizi kullanmaya devam edin.
Karaman şehri, tarihi ve kültürel yapısı ile ülkemizin önemli şehirleri arasında yer alıyor. Yerli turistleri kendine hayran bırakan, Karaman son zamanlar da ise yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi başaran bir şehirdir. Karaman’a gitmeye karar verip, sitemiz üzerinden uçak biletinizi satın aldıysanız, gezinizi tamamlamadan önce bilmeniz gerekenler var. Karaman geziniz sırasında İncesu mağarasını ve Karaman kalesini mutlaka gezin. Ayrıca sevdiklerinize hediyelik eşyalar götürmeyi istiyorsanız Zeyve Pazarını ziyaret etmeyi ihmal etmeyin.
Karaman uçuşları, Konya Havalimanı üzerinden olmaktadır. Havalimanında indikten sonra Karaman şehir merkezine ulaşmak için yaklaşık 130 km yol gitmeniz gerekiyor.
Karaman’ın İklimi ve Bitki Örtüsü
Deniz seviyesinin oldukça yukarısında bulunan Karaman Şehri’nde kışlar soğuk ve yağışlı geçerken, yaz ayları sıcak ve kurak geçmektedir. Ova görümündeki bu küçük şehirde, tarım faaliyetleri son yıllarda önem kazanmıştır. Karaman Şehrinin üçtü ikisi dağ ile kaplıdır. Bu dağlık alan içerisinde kalkan Karaman ise sönmüş bir volkanik dağ üzerine kurulmuştur
Karaman’a Ne Zaman Gidilir?
Hava yolu şirketlerinin son yıllarda hazırladığı uçak bileti fiyatlarına göre, Karaman’a gitmenin en hesaplı zamanı mayıs ayıdır. Mayıs ayı biletinizi alamasanız bile şubat, mart aylarında da ekonomik bilet bulmanız mümkündür. Sitemizden, sizin için yaptığımız araştırmalar neticesinde, yurt içi uçuşlarında en uygun uçak bilet fiyatının mayıs ayına 21 gün kala olduğunu söylemek isteriz. Biletinizi daha geç almak istiyorsanız da iki katı fiyat ödemeyi göze almışsınız demektir.
Karaman’ın Meşhur Yemekleri
Karaman şehri, içerisindeki yerleşim birimlerine göre farklı yöresel lezzetler göstermez. Genelde yemek çeşitleri birbirlerine yakındır ama köylerine farklı Türk boylarının yerleşmesi sonucunda yemek çeşitlerinde farklılıklar meydana gelmiştir. Mesela Karaman’ın merkezinde bulunan Tatar ve Çerkez insanların kendilerine has değişik yemekleri vardır.
Yemek çeşitleri, kesim kesim farklılaşsa da Karaman ili içerisinde her yemekte bulunan ve köylerde devamlı tüketilen bulgur pilavı meşhurdur. Düğün, sünnet ve birçok etkinlik içerisinde tüketilen bulgur pilavı, etli ekmek ile sunulur. Kış aylarında yapılan toplantı ve çeşitli eğlencelerde yapılıp iştahla yiyeceğiniz bir başka meşhur yemek ise Ara Başıdır.
Karaman içerisinde yapılıp yenmekte olan diğer yemek çeşitleri ise şu şekildedir; Taze ve kuru fasulye, Tarhana, Dızmana böreği, topalak, kırmana böreği ve sütlü çorbadır.
Karaman’da Gezilecek Yerler
Karaman’ın en önemli gezilecek yeri olan ve şehrin simgesi haline gelmiş olan Karaman kalesinin tarihi, 11.yüz yıla kadar dayanmaktadır. Kalenin yapıldığı tarih, kesin olarak bilinmiyor. Karaman kalesi iç içe surlardan oluşan mükemmel mimari eser olma özelliğini taşıyor. Son onarımının Selçuklu ve Osmanlı döneminde yapıtlığı bilinmektedir. Karaman şehrinin tarihini anlatan kale, merkezde bulunduğu için kolay bir ulaşıma sahip, şehir merkezinden rahatlıkla Karaman Kalesini ziyaret edebilirsiniz.
Ak Tekke Kent Meydanı
Karaman’ın en işlek caddesinden biri olan Ak Tekke Kent Meydanı, ismet paşa caddesi ve istasyon caddelerini birbirine bağlıyor.
Ak Tekke Camii
İl merkezinde bulunan ve 14. Yüzyıla ait olduğu bilinen Ak tekke Cami, ulaşım açısından rahat bir konumda bulunuyor. Ak Tekke Camii, 1370’li yıllarda Karaman oğullarından Alaaddin Bey yaptırılmıştır. Alaaddin Bey, bu camiyi Mevlana’nın annesi için yaptırdığı söylenmektedir. Ayrıca camii içerisinde Mevlana’nın annesi başta olmak üzeri, Mümine Hatun ve Alaaddin çelebi kabri olmak üzeri 21 adet mezar bulunmaktadır.
Kuğulu park, Çukur Bahçe, Cambaz Gazi Parkı
Kuğulu park ve cambaz gazi parkı, Karaman’ın işlek caddelerinden biri olan İsmet paşa caddesi üzerinde yer almaktadır. Yaz aylarında Karaman’da bulunuyorsanız, akşamları serinlemek için en ferah mekânlardan olan bu parklardan birini tercih edebilirsiniz.
Karaman Müzesi
Merkez’de bulunan Karaman Müzesi, Karamanoğlu beyliğinin hüküm sürdüğü yıllardaki mimari özellikleri yansıtan tek örnektir ve mutlaka görmeniz gereken bir yerdir.
Karaman Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Konya Havalimanı
Karaman’a yapacağınız uçuşlar Konya Havalimanından yapılmaktadır. Konya üzerinden Karaman’a uçabilirsiniz. 2000 senesinde hava trafiğine açılan Konya Havalimanı, şehir merkezine sadece 11km uzaklıktadır.
Konya Havalimanına Nasıl Giderim?
Havaş: Havaş servisleri ile güvenli ve kaliteli bir şekilde Konya şehir merkezinden Havalimanına veya havalimanından Konya merkezine ulaşabilirsiniz.
Ayrıca özel araçlarınızla ya da taksilerle de havalimanına ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra araç kiralama seçeneğinden de faydalanabilirsiniz.
En Ucuz Giresun Uçak Bileti Garantisi Burada
Karadeniz’in bağrından kopup gelmiş illerden biri olan Giresun’a gitmek için otobüslerde ya da trenlerde uğraşmaya gerek yok. Sizleri kısa sürede istediğiniz yere ulaştıracak olan uçak bileti tarifelerinden yararlanarak hızlı ulaşımın keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. En uygun Giresun uçak bileti fiyatlarını bulacağınız sayfamız sayesinde onlarca hatta yüzlerce bilet fiyatı içerisinden bütçenize en uygun olanını seçebileceksiniz.
Uçak bileti almak için eskiden uçak bileti satan acenteleri gezmek zorunda kalırdık. Ancak bütün bunlar geride kaldı. Çünkü kısa sürede istediğiniz yere ucuz uçak bileti bulmanızı sağlayacak olan internet sistemleri bulunuyor. Bu sistemler sayesinde ise uçak bileti almak daha da kolaylaşıyor.
Giresun’un Bitki Örtüsü ve İklimi
Dağlarla çevrili bir yer olmasından olayı iki farklı iklimin görüldüğü Giresun’da kıyı bölgeleri daha ılıman bir iklime sahiptir. En soğuk ayı Şubat olan Giresun’un en sıcak ayı ise Ağustos’tur. Dağların denize bakan kısımlarında yağışlar fazla olur ancak iç kesimlerde yapış miktarı kıyılara göre daha azdır. Yazları nemli ve sıcak, kışları ise ılıman ve yağışlıdır.
Giresun’a Ne Zaman Gitmeli?
Eylül ayına doğru Giresun’a giderseniz hasat zamanı yaşandığı için bol bol fındık yiyebilirsiniz. Ayrıca Giresun yaz aylarında da oldukça güzel olmaktadır. Hele ki yağış alan kısımları yaz aylarında daha yeşil bir görüntüye kavuşur. Kış aylarında ise yağışların çok olmasından dolayı pek tercih edilmez. Mayıs ve eylül aylarında giderseniz Giresun’daki şenliklere de katılabilirsiniz.
Giresun’da Ne Yenir, Ne İçilir?
Fasulye Diblesi: Taze fasulyelerle birlikte pirincin birbirine karıştırılmış hali olan bu yemek gerçekten çok güzel bir lezzet.
Fasulye Turşusu: Fasulyeyi çok fazla tüketen Giresunlular taze fasulye ile harika lezzetler ortaya çıkarıyor. Bunlardan biri olan fasulye turşusu da yemeklerin yanında güzel bir atıştırmalık.
Pancar Sarması: yaprak sarması yerine pancarın yapraklarından sarma yapan Giresunlular bu lezzet ile harika bir yemek ortaya çıkarıyorlar.
Isırgan Çorbası: Isırgan otu ile yapılan bu çorba o kadar güzel ve sağlıklı ki görüntüsü çoğu zaman brokoli çorbası ile karıştırılıyor.
Mısır Ekmeği: Karadeniz’in her köşesinde yapılan ekmeklerden biri olan mısır ekmeği uzun süre bozulmuyor ve sevdiklerinize Giresun’dan götürebileceğiniz bir lezzet oluyor.
Giresun’da Gezilecek Yerler
Yağlıdere Gölyanı Yaylası: yemyeşil görüntüsü ile sizleri de kendine çekecek yerlerden biri olan bu yayla o kadar güzel ve serin bir yer ki buraya geldiğinizde bütün yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
Meryemana Manastırı: Şebinkarahisar ilçesinde bulunan bu manastır adını dünyaya duyurmuş yerlerden biri. Büyük bir ilgiyle yabancı turistleri çeken bu manastırda tarihi dokunuşlar bulabilirsiniz.
Gogora Mahallesi: burası da neresi diyebilirsiniz. Gogora Mahallesi Giresun’un tarihi mahallelerinden biri. Zeytinlik’te bulunan bu mahalleyi gezerek Giresun hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Giresun Adası: martı ve karabatakların doğal bir şekilde üretiminin yapıldığı yerlerden birisi. Bu ada göçmen kuşlara da ev sahipliği yapıyor ve tarihi kalıntılardan oluşuyor.
Giresun’a geldiğinizde sizi dört bir yanı kaleler ile kaplı bir şehir ağırlıyor. Giresun Kalesi, Sen- Jan Kalesi, Bedrama Kalesi, Tirebolu kalesi gibi pek çok kale bulunan bu şehirde savunmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlayabilirsiniz.
Sis Dağı: Türkülere konu olan bu dağın tepesi gerçekten çok sisli ve gelenleri de bu sisli lakabıyla karşılıyor.
Şehirde ayrıca Behramşah Camii gibi önemli manevi mekanlarda bulunuyor.
Giresun’a Özel Alışveriş Notları
Giresun fındıklarla dolu dolu bir şehir olduğu için buraya geldiğinizde fındıklar ile hazırlanmış ne varsa alabilirsiniz. Fındıkları çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz bu adreste aynı zamanda fındık yağı ve fındık ezmesi gibi ürünleri de bulabileceksiniz.
Kirazları çok seviyorsanız Giresun kirazların başkenti gibi. Burada fındıkla birlikte kiraz alabileceğiniz gibi kiraz turşusu dahi bulabilirsiniz. Bakır semaverleri ile çayları farklı bir lezzette içebileceğiniz gibi el yapımı Giresun bıçağı da bulabileceksiniz.
Giresun Havalimanına Nasıl Gidilir?
Giresun’a gelecek olan kişiler Ordu’da bulunan havalimanına kullanmaktadırlar. 2015 tarihinde sivil ulaşıma açılan bu havalimanı Giresun’un merkezine 30 km kadar uzaklıktadır. Havalimanına gidecek olan kişilerin ise özel araçlarını kullanmaları ya da taksiler ile yolculuk yapmaları gerekmektedir. Aynı zamanda buraya giden ve bazı özel uçak firmalarının sunduğu servislerden de yararlanılabilir.