Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kars - Giresun Uçak Bileti


En Ucuz Giresun Uçak Bileti Garantisi Burada

Karadeniz’in bağrından kopup gelmiş illerden biri olan Giresun’a gitmek için otobüslerde ya da trenlerde uğraşmaya gerek yok. Sizleri kısa sürede istediğiniz yere ulaştıracak olan uçak bileti tarifelerinden yararlanarak hızlı ulaşımın keyfini çıkarmaya başlayabilirsiniz. En uygun Giresun uçak bileti fiyatlarını bulacağınız sayfamız sayesinde onlarca hatta yüzlerce bilet fiyatı içerisinden bütçenize en uygun olanını seçebileceksiniz.

Uçak bileti almak için eskiden uçak bileti satan acenteleri gezmek zorunda kalırdık. Ancak bütün bunlar geride kaldı. Çünkü kısa sürede istediğiniz yere ucuz uçak bileti bulmanızı sağlayacak olan internet sistemleri bulunuyor. Bu sistemler sayesinde ise uçak bileti almak daha da kolaylaşıyor.

Giresun’un Bitki Örtüsü ve İklimi

Dağlarla çevrili bir yer olmasından olayı iki farklı iklimin görüldüğü Giresun’da kıyı bölgeleri daha ılıman bir iklime sahiptir. En soğuk ayı Şubat olan Giresun’un en sıcak ayı ise Ağustos’tur. Dağların denize bakan kısımlarında yağışlar fazla olur ancak iç kesimlerde yapış miktarı kıyılara göre daha azdır. Yazları nemli ve sıcak, kışları ise ılıman ve yağışlıdır.

Giresun’a Ne Zaman Gitmeli?

Eylül ayına doğru Giresun’a giderseniz hasat zamanı yaşandığı için bol bol fındık yiyebilirsiniz. Ayrıca Giresun yaz aylarında da oldukça güzel olmaktadır. Hele ki yağış alan kısımları yaz aylarında daha yeşil bir görüntüye kavuşur. Kış aylarında ise yağışların çok olmasından dolayı pek tercih edilmez. Mayıs ve eylül aylarında giderseniz Giresun’daki şenliklere de katılabilirsiniz.

Giresun’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Fasulye Diblesi: Taze fasulyelerle birlikte pirincin birbirine karıştırılmış hali olan bu yemek gerçekten çok güzel bir lezzet.

Fasulye Turşusu: Fasulyeyi çok fazla tüketen Giresunlular taze fasulye ile harika lezzetler ortaya çıkarıyor. Bunlardan biri olan fasulye turşusu da yemeklerin yanında güzel bir atıştırmalık.

Pancar Sarması: yaprak sarması yerine pancarın yapraklarından sarma yapan Giresunlular bu lezzet ile harika bir yemek ortaya çıkarıyorlar.

Isırgan Çorbası: Isırgan otu ile yapılan bu çorba o kadar güzel ve sağlıklı ki görüntüsü çoğu zaman brokoli çorbası ile karıştırılıyor.

Mısır Ekmeği: Karadeniz’in her köşesinde yapılan ekmeklerden biri olan mısır ekmeği uzun süre bozulmuyor ve sevdiklerinize Giresun’dan götürebileceğiniz bir lezzet oluyor.

Giresun’da Gezilecek Yerler

Yağlıdere Gölyanı Yaylası: yemyeşil görüntüsü ile sizleri de kendine çekecek yerlerden biri olan bu yayla o kadar güzel ve serin bir yer ki buraya geldiğinizde bütün yorgunluğunuzu atabilirsiniz.

Meryemana Manastırı: Şebinkarahisar ilçesinde bulunan bu manastır adını dünyaya duyurmuş yerlerden biri. Büyük bir ilgiyle yabancı turistleri çeken bu manastırda tarihi dokunuşlar bulabilirsiniz.

Gogora Mahallesi: burası da neresi diyebilirsiniz. Gogora Mahallesi Giresun’un tarihi mahallelerinden biri. Zeytinlik’te bulunan bu mahalleyi gezerek Giresun hakkında daha fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.

Giresun Adası: martı ve karabatakların doğal bir şekilde üretiminin yapıldığı yerlerden birisi. Bu ada göçmen kuşlara da ev sahipliği yapıyor ve tarihi kalıntılardan oluşuyor.

Giresun’a geldiğinizde sizi dört bir yanı kaleler ile kaplı bir şehir ağırlıyor. Giresun Kalesi, Sen- Jan Kalesi, Bedrama Kalesi, Tirebolu kalesi gibi pek çok kale bulunan bu şehirde savunmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anlayabilirsiniz.

Sis Dağı: Türkülere konu olan bu dağın tepesi gerçekten çok sisli ve gelenleri de bu sisli lakabıyla karşılıyor.

Şehirde ayrıca Behramşah Camii gibi önemli manevi mekanlarda bulunuyor.

Giresun’a Özel Alışveriş Notları

Giresun fındıklarla dolu dolu bir şehir olduğu için buraya geldiğinizde fındıklar ile hazırlanmış ne varsa alabilirsiniz. Fındıkları çok uygun fiyatlara bulabileceğiniz bu adreste aynı zamanda fındık yağı ve fındık ezmesi gibi ürünleri de bulabileceksiniz.

Kirazları çok seviyorsanız Giresun kirazların başkenti gibi. Burada fındıkla birlikte kiraz alabileceğiniz gibi kiraz turşusu dahi bulabilirsiniz. Bakır semaverleri ile çayları farklı bir lezzette içebileceğiniz gibi el yapımı Giresun bıçağı da bulabileceksiniz.

Giresun Havalimanına Nasıl Gidilir?

Giresun’a gelecek olan kişiler Ordu’da bulunan havalimanına kullanmaktadırlar. 2015 tarihinde sivil ulaşıma açılan bu havalimanı Giresun’un merkezine 30 km kadar uzaklıktadır. Havalimanına gidecek olan kişilerin ise özel araçlarını kullanmaları ya da taksiler ile yolculuk yapmaları gerekmektedir. Aynı zamanda buraya giden ve bazı özel uçak firmalarının sunduğu servislerden de yararlanılabilir.

 


Kars - Giresun uçak bileti

En Ucuz Kars Uçak Bileti Bu Adreste

En uygun Kars uçak bileti bulmak için, onlarca sayfa arasında kaybolmayın. Tüm Kars uçuşlarınız artık tek tık kadar uzağınızda, sitemiz üzerinden istediğiniz biletlere bakabilir ve tüm uçuş seferlerini öğrenebilirsiniz. Şimdi yapmanız gereken tek şey Karsa gitmeye karar verip, sitemiz üzerinden güvenli bir şekilde biletinizi alarak arkanıza yaslanmak. Ucuz uçak bileti ve Kars uçak bileti aradığınızda dünyanın her yerinden sayfamıza bağlanabilirsiniz.

Ülkemizin doğu sınırında yer alan şehirlerinden olan Kars, peyniri ve hayvansal ürünleriyle ün yapmış bir şehirdir. Karsa gittikten sonra birbirinden lezzetli meşhur peynirleri tadarken Ani şehir surlarını, Kars kalesini ve kuş gölünü rahatlıkla gezebilirsiniz.

Karsa yapılacak uçuşlarda il merkezine 6km uzaklıkta olan Kars Havalimanı kullanılır. Ayrıca Kars Havalimanına uçuş seferleri büyük şehirlerimizden yapılmaktadır. Kars’a uçuş yapabilmek için Ankara, İzmir ve İstanbul şehirlerinden uçmanız gerekir.

Kars’ın İklimi ve Bitki Örtüsü

Kars ülkemizin en soğuk şehirlerinden biridir. Yükselti ve yayla iklimine sahip olan Kars’ta kışlar çok sert ve kar yağışlı geçmektedir. Kars, Sibirya’dan gelen yüksek basınç rüzgârları ve merkezinin içinde bulunduğu için -30 C sıcaklıklara ulaşan kış ayları, 7 ay boyunca Kars’ta hâkim olur. Kars ilimizin %70’lik kısmı çayır ve meralarla, geri kalan kısmı ise ekili alanlarla kaplıdır. Kar tabakası, ilkbaharın ilk ışıklarıyla kalkmaya başlar ve ortaya çok hoş bir yeşillik çıkar.

Kars’a Ne Zaman Gidilir?

Karsın bitki örtüsünün yayla olması ve Sibirya basınç merkezinin içinde bulunması nedeniyle, soğuk havayı sevmeyen insanlar kış aylarında Kars’a uçmayı tercih etmezler. Soğuk seven bir insanız, hava yolu şirketlerinin son senelerdeki verilerine göre uçakla Kars’a seyahat etmek için en ekonomik aylar sırasıyla Mayıs ayı, Şubat ayı, Mart ayı olarak gözüküyor. Yurt içi uçuşlarınızda seyahat edeceğiniz tarihten 21 gün önce bilet almak, Bilet fiyatında size önemli bir avantaj sağlıyor.

Kars’ta Gezilecek Yerler

Türkiye’nin doğusunda yer alan Kars şehri, birçok medeniyete ev sahipliği yaptığından, tarihi eser ve gezilecek yerlerin zenginliğiyle bilinen bir yerdir. Kars’ta müzeleri, türbeleri ve bunun gibi tarihi yerler haricinde kuyucuk kuş cennetini gezebilir, doğa ile iç içe bir gün geçirebilirsiniz. Tarihi eser tutkunuysanız sizin için Kars’ta gezilecek tarihi yerleri şu şekilde sıralayabiliriz;

Ani Harabeleri

Kars’ın 55km doğusunda bulunan Ani harabeleri, tam olarak Türkiye ve Ermenistan sınırının arasında 3 medeniyete ev sahipliği yapmış, kilit bir noktada bulunuyor. Kalıntılarının günümüze gelmesinin mucize olduğu belirtilen Ani Harabeleri ‘’ Bin bir klişeli şehir’’ adıyla da biliniyor. Ani harabeleri ortaçağ döneminde en önemli kentlerden biriydi, zamanla medeniyetler arasında oluşan sorunlar ve göçler sonucunda, ancak kalıntıları günümüze kadar gelebildi. Ermeniler için kutsal bir yer olarak ta görülen Ani harabeleri, Kars ziyaretleriniz sırasında mutlaka görmeniz gereken bir yer.

Beyler Beyi Sarayı

1918 yılına kadar hükümet konağı olarak kullanılan beylerbeyi sarayı, 1379 yılında Kars kalesinin etek kısmına Lala Mustafa paşa tarafından yaptırılmıştır. İki katlı bir saray olan bu eser günümüze kadar, sağlam bir şekilde gelmiştir. Kars’taki bir başka saray olan Selçuklu sarayı ise bu kadar şanslı olamamıştır.

Kars Yöresi Yemek Kültürü

Kars yöre mutfağı, genellikle hayvansal ve baklagillere dayalı ürünlerden oluşur. Bu yemekleri ise genel olarak; helva, patatesli veya mercimekli erişte pilavı ve Kars böreği olarak sıralandırabiliriz. Ayrıca Kars yöresinde süt ve süt ürünleri Kars kesiminin önemli geçim kaynaklarından biridir. Süt ürünleri üretiminin fazla olması sebebiyle Kars peynirleri meşhurlaşmıştır. Diğer meşhur yemekleri ise şöyledir; Kesme çorba, hörre, ekşili et, hasuda, katmer ve tandırda kaz çekmesidir. Kars’ta Yapılacak Alışveriş Önerileri

Kaz tüyünden yapılmış yastıkları satın alabilir, geri döndüğünüzde konfora kavuşabilirsiniz. Ayrıca gümüş bazı takılarla beraber süt ve süt ürünleri, bal veya elma alarak evinize sağlığı getirebilirsiniz.

Kars Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Kars havalimanı 2007 senesinden 2013 senesine kadar hizmet vermiyordu. 2013 senesinde yeniden hizmet vermeye başladılar ve Kars Havalimanı Karsta bulunan tek havalimanıdır. Şehir merkezine uzaklığı 6 km olan Havalimanına ulaşım ise uçak seferlerine uyumlu olarak otobüs seferleri yapılarak sağlanmaktadır.

Kars Havalimanına Nasıl Giderim?

Kars Belediyesi, havayollarının uçuş saatlerine uyumlu düzenlediği otobüs seferleriyle Kars Havalimanına ulaşımı sağlamaktadır.

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: