Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Kastamonu - Konya Uçak Bileti


Ucuz Konya Uçak Bileti Satın Al

Sizler iş veya gezi seyahatleriniz için en konforlu ve hızlı ulaşımı sağlayan hava yolunu tercih etmek isterseniz de kimi zaman havaalanlarının şehre uzak noktalarda bulunması kimi zaman da uçak biletinin karayolundan çok pahalı olması sizi bu yoldan döndürmektedir. Ancak en ucuz uçak bileti satın alma imkânı sağlayan sistemimizden sizde ucuz Konya uçak bileti isteğinizi size uygun gün ve saatte en ideal uçuş sağlayacak firmaya ulaşabilir ve biletinizi Online olarak alabilirsiniz. Ucuz uçak bileti bulma fırsatını size sağlayan sayfadan sizler uçak biletinizi ayırtarak artık karayolu yerine konforlu ve kısa bir yolculuk yapabilirsiniz.

Konya Tarihçesi

Konya dünyaca ünlü bir şehirdir ve tarihi M.Ö 7000’li yıllara dayanır. İnsanlık tarihi boyunca önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan Konya zengin bir kültüre sahip ve özellikle de Mevlana Celaleddin Rumi’yi yetiştiren bir memleket olduğu için de gönülleri fetheden bir şehirdir. İpek Yolu'nun konaklama ve ticaret yapma merkezlerinden biri olan Konya antik şehir kimliğini almış büyük bir şehirdir.

Roma döneminde imparatorların adlarını almış olan Konya Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de Arapların Konuya dedikleri ismin Türkçe halini almıştır. Konya'nın tarihi araştırılırken Karacahöyük ve Ereğli'de yapılan araştırmalarda Hititler dönemine ait kalıntılar bulunmuş ve Konya'da Hititlerin yaşadığı da düşünülmüştür.

29 Ekim 1923 yılında Cumhuriyet'in ilan edilmesi ile birlikte Konya'da yeni okullar açılmış, yeni gazete ve dergiler yayınlanmıştır. Yurt genelinde Büyük bir il olan Konya ilk, orta ve yüksek okul gibi tüm okulları da burada devlet eline toplamış ve okuma seferberliği yine bu şehirde başlatılmıştır.

 

Konya'ya Ne Zaman Gitmeli?

İslam dinini sembolize eden Konya'ya tarihi yerleri görmek ve dini içerikli bir ziyarette bulunmak istiyorsanız yaz kış fark etmeden istediğiniz zaman gidebilirsiniz. Ancak kışın Konya iklimi soğuk ve sert geçtiği için sizler bahar ve yaz aylarında da güzel ilimizi ziyaret edebilir ve böylece keyifli bir gezi düzenleyebilirsiniz. Yaz aylarında kurak ve aşırı sıcak geçen ilimizde kuru sıcakları kimi zaman bunaltıcı olabilir.

 

Konya'nın Meşhur Yemekleri

Anadolu'nun her köşesinde kendine özgü tatlılar ve enfes yemekler olduğu gibi Mevlana şehri Konya'da da kendine has birçok yemek çeşidi bulunmaktadır.

İç Anadolu Bölgesinin tamamında meşhur olan etli ekmek Konya'nın da en meşhur yiyeceklerindendir. Mevlana böreği, arabaşı çorbası, dilberdudağı baklavası, batırık, yoğurt çorbası, kaygana tatlısı, düğün pilavı, tandır böreği, patates böreği, irmik helvası, etli fırın yemeği, etli topalak çorbası, un helvası, etli pilav, bamya çorbası, yaprak sarması Konya ilimizin enfes lezzetlerindendir.

Sizler Anadolu'nun böyle mükemmel lezzetlerine sahip olan Konya'dan bu güzel yemeklerin tadına bakmadan ayrılmayın. Farklı farklı tarzda kullanılan baharatlarıyla bu yemekleri sizlerde çok seveceksiniz.

Konya ilinde yetişen buğday, ayçiçeği, haşhaş, soğan ve patates, şeker pancarı başlıca tarım ürünlerinden olup genellikle yemeklerde ve tatlılarda kullanılan malzemeleridir.

 

Konya'da Muhakkak Gezilmesi Gereken Yerler

Mevlana Müzesi; Mevlana şehri olarak bilinen Konya'nın en başta gezilecek olan yerlerinden birisidir. Mevlana Müzesi dergâh olarak kullanılırken günümüzde ziyaretçilere açılmış ve döneme ait eserler de burada sergilenmiştir.

Alâeddin Keykubat Köşkü; Sultan İkinci Kılıçaslan tarafından yaptırılan bu köşk depremden dolayı oldukça hasar görmüş ve yalnızca sarayın doğu duvarı kalmıştır. Bu sebeple Köşkü Alâeddin Keykubat onarmış ve genişletmiştir. Daha sonra bu yapıya Alâeddin Keykubat Köşkü ismi verilmiş Köşk Selçuklu Sarayı'nın bir parçası olarak düşünülmüştür.

İnce Minareli Medrese; farklı bir mimariye sahip olan bu medrese 1956 yılında müze olarak açılmış Osmanlı, Selçuklu ve diğer Beyliklere ait tarihi eserler taşlar ve ahşap eserler burada sergilenmiştir.

Meke gölü; Konya'nın Karapınar ilçesindeki sönmüş bir volkan kraterinin suyla dolması ile oluşmuş olan ve ortasında küçük bir adacık bulunan ilginç manzarasıyla ziyaretçileri kendine hayran bırakan bir göldür.

Karatay Medresesi; 1251 yılında Emir Celaleddin Karatay tarafından yaptırılmıştır ve İnce Minare Medresesi'nde yakın bir konumdadır. Konya yöresine özgü olan duvar çinileri, cam tabaklar ve çini işlemeli diğer ürünler ile Osmanlı ile Selçuklu dönemine ait seramik ve çini tabaklar, kandiller burada sergilenmektedir.

İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi; Konya Belediyesi tarafından 2008 yılında vatan için toprağa düşmüş şehitler anısına yapılan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi Mevlana Celaleddin Rumi türbesini ziyaret için gelenlerin en çok ziyaret ettikleri alanlardan biri olmuştur.

Nasreddin Hoca Türbesi; büyük mizah ustası ve filozof olan Nasreddin Hoca birçoğumuzun hayatında önemli bir yer tutmuştur. Sivrihisar'da dünyaya gelmiş Akşehir'de yerleşerek burada vefat etmiştir. Nasreddin Hoca'nın Türbesi yıllar içerisinde onarım ve bakıma maruz kalmış ve böylece biraz değişikliğe uğramıştır.

Obruk Gölü; farklı bir görünümü olan ve bugün Konya ziyaretçileri için en merak edilen alanlardan birisidir.

Sille Köyü; Bugüne dek gördüğümüz köylerden oldukça farklı bir görünüme sahip olan Sille Köyü ziyaretçiler için farklı bir atmosfere sahip bir yerdir.

Karapınar Çölü; Türkiye'deki tek çöl toprağı sayılır ve Karapınar ilçesinde birçok Obruk bulunur. Karapınar ilçesinde bulunan yeraltı gölleri ve yeraltı şehirleri de tatil ve gezi amacı ile gelenlerin büyük ilgisini çekmektedir.

Şems-i Tebrizi Cami; tavanı geometrik şekillerle süslenmiş olan bu Cami 1510 yılında yaptırılmıştır ve farklı bir görünüme sahip en güzel yapılardan bir tanesidir.

Sizler Konya ziyareti boyunca genellikle tarihle iç içe bir seyahat yapacaksınız. Tarihi ve manevi yapıların içerisinde içinizi bir huzur kaplayacak ve bu şehri terk etmek istemeyeceksiniz.

 

Konya Havalimanına Nasıl Gidilir?

İç Anadolu Bölgesi'nin en gelişmiş şehirlerinden biri olan Konya gerek yüzölçümüyle gerek dini sembolleri üzerinde bulundurması ile herkesin görmek ve gezmek istediği bir yerdir.

Konya Havalimanı 2000 yılında hizmete girerek iç ve dış hatlar olmak üzere iki serviste de hizmet vermekte ve sizlerin konforu için oldukça büyük bir kapasiteye sahip olmaktadır. Şimdi sizlere de keyifli bir Konya seyahati için hava yolunu tercih edin ve gideceğiniz yere vakit kaybetmeden yol yorgunluğu çekmeden varabilirsiniz. Ayrıca askeri üs ve sivil ulaşıma açılan Konya Havalimanına aracınızla ya da araç kiralama servislerinden alacağınız araçlarla da ulaşabilirsiniz. Şehir merkezinden gidebileceğiniz otobüsler ve servislerde havalimanına ulaşımda yolculara yardımcı olmaktadır. İyi yolculuklar…


Kastamonu - Konya uçak bileti

En Ucuz Kastamonu Uçak Bileti Satın Al

 

Bir yerden bir yere seyahat ederken paramızın çoğunu uçak biletini yatırmak istemeyiz. Bu nedenle gezi boyunca fazla paramızın yanımızda kalması için en ucuz uçak bileti alma imkânını bizlere sağlayan firmadan edinmek isteriz. Kastamonu'ya yolculuk içinde sizler artık internetten bilet ayırtabilir ve birçok firmanın Kastamonu seferleri için sağlamış olduğu en ideal ücretlendirmeyi takip edebilirsiniz. İstediğiniz gün ve saatte hangi uçak firmasının biletini kaç liraya sizlere sunduğunu görebilmeniz için anında uçak bileti alma imkânına sitemizden erişebilirsiniz. En ucuz Kastamonu uçak bileti fiyatları en net haliyle sistemimizde sizler için hazırlanmıştır. Şimdi siz de en ucuz uçak bileti ile yola çıkma imkânına erişin ve Kastamonu'ya doğru uçak ile lüks içinde seyahat edin.

Kara ulaşımına oranla daha hızlı seyahat gerçekleştirmenizi sağlayan havayolu aynı zamanda konforlu bir yolculuk yapmanızı da sağlıyor. Kastamonu'dan sizler iç ve dış hatlar da bilet alabilir ve sorunsuz bir yolculuk geçirebilirsiniz. En ideal bilet için siz de en ucuz Kastamonu uçak bileti sisteminden biletinizi alın.

 

Kastamonu'yu Ne Zaman Ziyaret Etmeli?

Kastamonu güzel ülkemizin her şehrinde olduğu gibi yaz aylarında farklı yönleriyle kış aylarında da kayak turizmi ile sizleri cezp edecek harika ve şirin bir şehirdir. Yoğun kar altında olduğumuz şu günlerde sizler de ilk kez farklı bir alanda kayağın zevkine varmak istiyorsanız Kastamonu tam da sizin aradığınız alternatif olabilir. Ilgaz Dağlarından Yurdum Tepe'de Kış sporları ve Turizm Merkezi olarak kurulmuş olan bir merkezde kış turizmi zevkini doruğa tırmandırabilirsiniz.

 

Kastamonu Tarihi

Kastamonu'nun bilinen tarihi milattan önce dördüncü yüzyılda persler ve daha öncesinde Hitit İmparatorluğu ile başlar. Ancak yakın tarihte Osmanlı Devleti tarafından 1460 yılında Sinop ve Kastamonu şehirleri Candaroğulları beyliğinden alınarak Osmanlı Devleti'ne katılmıştır. Osmanlı Devleti'nin yoğun savaş dönemlerinde Kastamonu Lojistik açıdan destek sağlayan bir şehir olmuştur. Cumhuriyet ile birlikte Atatürk'ün 23 ile 31 Ağustos tarihleri arasında Kastamonu'da gerçekleştirmiş olduğu şapka ve kıyafet inkılâbı Cumhuriyet döneminde en önemli olaylardan bir tanesi olarak sayılmış ve günümüzde de bu hafta kültür, tarih ve sanat haftası olarak adlandırılmıştır.

 

Kastamonu'nun Coğrafi Konumu

İstanbul'a yaklaşık 500 kilometre uzaklıkta olan Kastamonu Ankara'ya 250 kilometre uzaklıktadır. Sinop limanını takip eden İpek yolu güzergâhının kavşak noktasında yer almaktadır. Karadeniz’e uzaklığı 170 kilometredir ve sahil bandı boyunca Kastamonu'nun altı ilçesi denize kıyıdır. Batı Karadeniz bölgesinde bulunur ve çoğunlukla engebeli arazilerden oluşur. Bu güzel ilimizin kuzeyinde Batı Karadeniz Dağları, Karadeniz'e paralel olarak Küre Dağları ve güneyinde Ilgaz Dağları bulunur.

 

Kastamonu İklimi ve Havası

Kastamonu hem sahile kıyı olan bir şehir olması nedeniyle kıyı kesimlerinde Karadeniz’e özgü bir etki gösterirken iç kesimlerde İç Anadolu'nun karasal iklim özelliğini taşımaktadır. İç kesimlerde yer alan il merkezi yazları sıcak kışları soğuk ve aşırı kar yağışlı geçer. Karadeniz iklimine ve İç Anadolu ikliminin sahip olan bu şehir bitki örtüsü açısından zengin bir şehirdir. Ormanları bulunan bu şehir de tarıma elverişli olmayan çok az miktarda toprak bulunur. Şehrin havası da buna bağlı olarak ormanlarla kaplı olan alanda nemli ve ılık içlere gidildikçe ise kuru ve soğuktur.

 

Kastamonu'nun Eşsiz Lezzetleri

Türk mutfağı oldukça zengin ve birbirinden ayrı tatlar ile hem gözünüze hem de damağımızda hitap eden bir mutfaktır. Ancak Türk Mutfağı içerisinde yöresel tatlar şehirlerin kendine özgü yemekleri de aklınıza ve damağımızda yerleşir. İşte güzel Kastamonu'nun Kastamonu'ya ait yöresel yemekleri şunlardır;

  • Etli ekmek
  • Banduma
  • Mıklama
  • Paça
  • Çekme helva
  • Ala pilavı
  • Ekşili pilav
  • Simit tridi
  • Kuyu kebabı
  • Üryani eriği hoşafı
  • Cırık tatlısı

Başlıca yemek ve tatlı çeşitlerindendir. Sırf bu enfes lezzetler için dahi sizler Kastamonu'yu ziyaret edebilir kuyu kebabını yemek için sabırsızlanabilirsiniz.

 

Sizler Kastamonu'yu ziyarete geldiğinizde sevdikleriniz içinde çekilmiş helva, siyez bulguru, tosya pirinci, pastırma alabilir, onların da bu mükemmel lezzeti tatmasını sağlayabilirsiniz.

Yemekler dışında güzel bir Kastamonu hatırası için sevdiklerinize ve kendinize çarşaf bağı, ahşap hediyelik eşyalar ve dokuma sanatı ile üretilmiş el emeği hediyelik örtüler alarak hem kendinizin hem de sevdiklerinizin Kastamonu esintisi yaşamasını sağlayabilirsiniz.

 

Kastamonu'nun Gezilecek Tarihi ve Doğal Güzellikleri

Birçok tarihi camisi ve külliyeleri bulunan Kastamonu Nasrullah Kadı Külliyesi, İsmail Bey Külliyesi, Yakup Ağa Külliyesi, Şeyh Şaban-ı Veli Külliyesi, Atabeygazi Cami, Akşemsettin Cami, Yılanlı Cami, Mahmutbey Cami ile tarihi güzelliklerini ve ibadethanelerini sizlere sunuyor.

İbadet yerleri ve tarihi alanlarının yanında yayla piknik alanı ve alışveriş merkezi gibi birçok keyifli gezilecek yerleri bulunmaktadır.

 

Kastamonu Ulaşımı

Kastamonu'ya sizler karayoluyla ulaşabileceğiniz gibi hava yolu ile de kolaylıkla yolculuk edebilirsiniz. Kastamonu havaalanından birçok taksi, dolmuş ve araç kiralayarak gezinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kastamonu havalimanı şehre 10 km mesafede bulunur. Buraya gitmek için havayolu firmalarının servisleri kullanılabilir.

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: