En Uygun Samsun Uçak Bileti Bizde!
Samsun’a gitmek için ucuz uçak bileti aradığınızda, aklınıza ilk gelecek olan sitemizle, Samsun uçuş saatlerini adım adım takip edebilir ve tatil planlarınızı yapabilirsiniz. Sitemizin sizlere sağladığı en uygun Samsun uçak bileti sayesinde, tatilinizi aylar öncesinden planlayacaksınız. Uçak bileti ile ilgili sorularınızı bize de sorabilirsiniz.
Ülkemizin Karadeniz bölgesinde bulunan Samsun şehri, aynı zamanda Karadeniz’in en gelişmiş ve en çok nüfusa sahip olan şehridir. Tıp alanında uzman olan Samsun, ülkemize kattığı başarılı tıp çalışmalarıyla ülkemizde tıp alanında 7.sırada yer almaktadır. Turizm potansiyelinin aşırı yüksek olduğu şehirde ulaşım deniz, kara ve hava olmak üzeri üç ayrı yerden sağlanmaktadır. Ayrıca tarihimizde istiklal savaşının başladığı yer olan Samsun, manevi olarak da Türk insanlarında önemli yere sahiptir.
Samsun Şehrinde gezmeniz gereken onlarca tarihi, doğal ve kültürel yapılardan bazıları şunlardır; Amisos tepesi, Akalan şelaleleri ve Ladik gölü bu yerlerden bazılarıdır. Samsun’a gitmişken Karadeniz mutfağını tatmadan gelmek olmaz, mutlaka gittiğiniz zaman Karadeniz’in leziz yöresel yemeklerini tadın.
Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan Şehir merkezine sadece 25km kadar bir mesafe vardır. Uçuşlar samsunda bulunan Samsun Çarşamba Havalimanından yapılır. Hem iç hem dış hat terminalleri bulunan Havalimanı ulaşımda oldukça kolaydır.
Samsun’un İklimi ve Bitki Örtüsü
Samsun’da ılıman iklim özellikleri hâkim olmasına rağmen, iç kısımlara göre iklim farklılaşması görülmektedir. Karadeniz ikliminin etkisi altında kalan Samsun’da yazlar sıcak, kışlar ise soğuk yağmur ve kar yağışlı bir şekilde geçer.
İç kesimlerin diğer kısımlardan daha soğuk olmasının nedeni, Akdağ ve Canik Dağları’nın etkisi altında olmasıdır. İç kesimler bu nedenle kış ayları aşırı soğuk hisseder ve aşırı kar yağışı alırlar. Yıllık ortalama Sıcaklık 15 C olmasına rağmen en çok yağış aldığı aylar Ekim ve Kasım aylarıdır. Samsun’un bitki örtüsü Karadeniz ikliminin altında olduğu için ormandır. Samsun’da ayrıca akime önem verilmesi bağ ve Bahçe ekim alanlarını oluşturmuştur.
Samsun’a Ne Zaman Gidilir?
Yöresel Ot Yemekleri’nden tutun, Halk danslarına kadar tüm dünyada ve ülkemizde tanınmış olan Samsun şehri, samsun festivaline de ev sahipliği yapmaktadır. Festival yaz aylarında olduğu için temmuz ve ağustos aylarında ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca kıyı kesimlerinin mayıs ayında ve ekim ayında serin olması nedeniyle bu tarihler içerisinde de Samsun’a seyahat edebilirsiniz.
Son senelerdeki en ucuz bilet satışları mayıs ayında görülmüştür. Mayıs ayını ise şubat ve mart ayları taklip etmektedir. En ekonomik fiyatıyla bilet bulmak istiyorsanız, sitemiz üzerinden seyahat gününüze 21 gün kala uçak bileti satın alabilir ve tatil planınızı yapabilirsiniz.
Samsun’un Yöresel Lezzetleri
Samsun Pidesi
Samsunda genel olarak iki tür pide yapılır. Her iki pide de karafırında pişirilir, terme pidesi ve Bafra pidesi olarak adlandırılan bu pidelerin en büyük özelliği karafırında pişirildikten sonra soğumadan ortasının bıçakla açılıp içine tereyağı sürülmesidir. İçine tereyağı sürülen pideler ayrıca dışına da tereyağı sürüldükten sonra servis edilir.
Samsun’a gittiğinizde Menemenci Selahattin’den menemen, lezzet lokantasında süt danasından yapılmış terbiyeli döner yiyebilirsiniz. Ayrıca meşhur olan Samsun simidi ve Bafra Nokulu şehrin yöresel lezzetleri arasında yer alır.
Samsun’da Gezilecek Yerler
Araplar Evliyası Ormanı: Ladik ilçesinde bulunan 10 dönümlük bir arazide bulunan Araplar Evliyası’nın türbesi olduğuna inanan köylüler bu tarihi yeri korumaktadır. Köylüler orman içinden kesilecek en ufak bir dalın bile uğursuz olduğuna inandıkları için ormandan tek bir dal bile kesmiyor ayrıca bu orman 42 kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır.
İkiz Tepe Höyüğü: Samsunun antik yaşam alanı olan ve birçok arkeolog tarafından çalışma yürütülen ikiz tepe höyüğü, uzun yıllar boyunca turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.
İkiz Tepe Höyüğü Bafra ilçesine sadece 7km uzaklıktadır.
Bandırma Vapuru: Bandırma vapurunu tarihi kitaplardan bildiğiniz gibi, Ulu önder Atatürk’ü ve arkadaşlarını Samsun’a getirmesiyle tanınmıştır. 2003 yılında müze olarak sergilenen Bandırma vapurunun aslının inşaatına 2000 yılında başlanmıştır.
Ladik Gölü: Samsun’un yeşilliğini ve doğasını güzelleştiren Ladik gölü, 870 hektarlık bir alana sahiptir. Ladik gölünün üzerinde bulunan ufak adacıklar göle ayrı bir güzellik katmaktadır. Samsun belediyesinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Ladik gölü etrafında yapılaşmalar engellenmiş ve gölün doğası korunmuştur.
Samsun’da Alışveriş
Samsun ziyaretinizden dönerken yanınızda almanız gereken bazı şeyler şunlardır; Kaymaklı Bafra lokumu, orak gömleği, yüz kazak ve semaver
Samsun Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Çarşamba Havalimanı
11 Ocak 1999 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Çarşamba Havalimanı 3000 metre uzunluğunda bir piste sahiptir ve yolcularına en konforlu yolculuğu yaşatmaktadır.
Samsun Çarşamba Havalimanına Nasıl Giderim?
Havaş Servisleri: Havaş firması samsun’un merkezine havalimanından yolcu taşıyan anlaşmaları servis firmasıdır. Güzergâh ve servis saatlerini öğrenmek için mutlaka firmanızı arayın.
Havalimanı Yolcu Sevisleri: Onur hava yolları başta olmak üzeri Pegasus ve Sunexpress gibi önemli havayollarının kendi yolcuları için sağladığı servisler ile havalimanından Şehir meydanına ulaşımı sağlayabilirsiniz. Servis saatlerini öğrenmek için bilet satın aldığınız havayolunu şirketini aramanız yeterli olacaktır.
Toplu Taşıma Araçları: Samsun-Ordu güzergâhı üzerinden geçen toplu taşıma araçları ile Havalimanında inebilirsiniz. Samsun belediyesinin 12.00 ve 16.00 saatleri arasında havalimanına ulaşımı sağlamak adına Çınarlık ring servisi yaparak Havalimanı güzergâhından geçmektedir.
En Ucuz Rize Uçak Bileti Burada!
En uygun Rize uçak bileti almak için veya satın almak için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın. Sitemiz üzerinden uçak seferlerine bakabilir, uçak bileti fiyatları hakkında bilgi edinebilir ve ucuz uçak bileti satın alabilirsiniz. Sitemiz üzerinizden yapacağınız güvenli alışverişinizle hızlı ve ekonomik olarak uçmanın keyfini yaşayacaksınız.
Karadeniz’in kırılmaz kilit noktalarından biri olan Rize, nefes kesen doğal güzelliğinin yanında, zengin ve lezzetli yöresel mutfağıyla ziyaret edenlere cennetteymiş hissi yaratıyor. Rize'de Karadeniz mutfağının yapı taşı olan yöresel yemekleri tadabilir, Kaçkar dağları milli parkını, Ayder yaylasını ve ülkenin en iyi rafting bölgesi olarak sayılan Fırtına Deresini gezebilirsiniz.
Rize'de konumu nedeniyle, Havalimanı bulunmaz. Bu nedenle Rize'ye yapılan uçuşlar Trabzon Havalimanı üzerinden yapılmaktadır. Rize şehir merkezine 160km mesafede bulunan Havalimanı ile yurt içi ve yurt dışı seyahatlerinizi güvenle yapabilirsiniz. Ayrıca Rize’nin yağış alması nedeniyle yeşilliğin bol olması Havalimanından, merkeze yapılacak seyahati huzur haline getiriyor.
Rize'nin İklimi ve Bitki Örtüsü
Rize'de yazlar çok serin geçse de, kış ayları ılık geçmektedir. Genellikle kış aylarında soğuk havalar kar şeklinde görülmez, yağış şeklinde görülür. Rize'nin sadece kış ayları değil tüm ayları sürekli yağış altındadır. Ülkemizin en çok yağış alan bölgesi olarak sayılan Rize, güneye doğru gittikçe daha sert bir iklim yaşamaktadır. Yıllık sıcak ortalaması çok düşük olmasa da 14 C civarında olur. Yıllık toplam yağış 2300mm'dir.
Rize üzerine düşen yağışlar genellikle sağanak yağış şeklinde görülse de bazı kesimlerde kar şeklinde de görülebilir. Nem oranının %80'leri bulması, Rize’nin her an yağışa hazır olması gerektiğini belirtiyor. Rize'de yılın büyük bir kısmı yağış aldığından, bitki örtüsü yeşil ve zengindir.
Rize topraklarının yarısı orman ve fundalık alanlarla kaplıdır. Ormanlar 3000m yüksekliğe kadar uzanmaktadır, Kıyıdan 700-800 metre kadar yükseklikte olan alanlar geniş yapraklı kıyı ormanları ile kaplıdır. Rize'de yükseklik arttıkça karışık bitki toplulukları görülmektedir. Rize'nin yeşil bitki örtüsünün fazlalığı 40.000 hektarlık bir alanı çay bahçelerine dönüştürmüştür. Ayrıca fındık, elma ve armut bahçeleri de sıklıkla görülür.
Rize’ye Ne Zaman Gidilir?
Seyahat edeceğiniz tarihi belirledikten sonra bilet ücreti engelini de aşmanız gerekir. Uçak bileti satın alacak tüm kişiler, uçak bilet fiyatlarının sezonda arttığını, sezon sonrasında ise düştüğünü bilir. Sitemiz üzerinden doğru sezonu yakalayabilirseniz, en ucuz bileti alacaksınız demektir. Seyahat etmek istediğiniz tarihi belirleyince uçak biletinizi, seyahat tarihinizden 21 gün önce alırsanız biletinizi indirimli almış olursunuz, ilerleyen zaman içerisinde bilet fiyatları artmakta ve uçak ile seyahat etmek isteyen insanları sıkıntıya sokmaktadır. Havayolu şirketlerinin son verilerine göre en hesaplı şekilde Rize’ye uçmak için Mayıs ayında bilet almanız gerekiyor.
Rize’de Gezilecek Yerler
Zil Kale, Anzer Yaylası, Ovit Yaylası, Kız kalesi, Andon, Kaçkarlar milli parkı ve son olarak Fırtına Deresi.
Rize’nin Yöresel Lezzetleri
Rize ilinin en sevilen yemeği kara lahana dolmasıdır. Ayrıca ev hanımları mısır ekmeği yaparlar hamsi yemeklerinin yanında. Rize ve Karadeniz bölgesine ait olan 30 çeşit hamsi yemeği vardır. Rize’de bu hamsi yemeklerinin büyük kısmını görmeniz mümkün, ayrıca, Rize koz kaldıran ve kaymaktan yapılan höşmerim tatlısını tatma fırsatını sunuyor bizlere. Bölgeye ait olan en önemli yöresel lezzetlerden biride muhlamadır; mısır unu, koloti peyniri ve tereyağı bir arada kaynatılarak yapılan bu lezzet, parmaklarınızı yedirecek cinsten. Rize bölgesine özgü olan Kara lahana bitkisi ile yapılan yemekler en az hamsi yemekleri kadar farklılık gösterir. Kara lahana ile yapılan başlıca yemekler şunlardır; Lahana sarması, vurma lahana, princili lahana ve daha 18 çeşit sayamadığımız türde yemeği yapılır.
Karadeniz bölgesi, turşuyu seven bir bölge olduğundan, bölgeye özgü yetişen Arap kapağı bitkisi fasulye, kabak, patlıcan ve şalgam ile karıştırılarak turşusu yapılır.
Ayrıca Rize bölgesinde, balık ve yöresel yemekler dışında hayvansal ürünlerden oluşan bildiğimiz birçok yemek türü de yapılır. Karadeniz bölgesinde sadece Rize’ye özgü yemek olan Rize çumur ise besleyici besin kaynağı olmasıyla bilinmektedir.
Rize Çumur
Yeni hazırlanmış veya sıcak mısır ekmeğinin içi alınarak bir kap içerisine konur, içerisinde bol miktarda doğal tereyağı ve tuzlu minci katıldıktan sonra karıştırılmaya başlanır. Mısır ekmeğinin sıcaklığıyla, tereyağı minciye ve ekmeğe karışır ve ısıtılmaya devam edilir, daha sonrasında ise soğutulmadan yenmelidir. Bu şekilde hazırlanan Rize Çumuru yerken Rize’nin bitmek bilmeyen yeşilliğiyle huzur bulacaksınız.
Rize’den Ne Alınır?
Rize seyahatiniz sırasında Rize’den satın alıp yanınızda götüreceğiniz onlarca şey vardır. Size öneri vermemiz gerekirse; Çay, iskembe, hemşin çorabı ve rize simidi satın alınacak en mantıklı şey olacaktır.
Güzel bir tatil geçirmeniz dileğiyle, Hepinize İyi seyahatler diliyoruz.
Rize Havalimanı’na Nasıl Gidilir?
Trabzon havalimanı
Sizlere bahsettiğimiz gibi, Rize’ye uçmak istiyorsanız tek uçuş yolunuz Trabzon Havalimanından geçiyor. Türkiye’nin denize paralel olmasıyla tanınan Trabzon havalimanı Rize şehir merkezine 6km uzaklıkta bulunuyor. Havalimanını yıllık 3,5 milyon ziyaretçi kapasitesine sahip olmasının yanında iç ve dış hatlar olarak 23.745m’lik terminal alanı bulunmaktadır.
Trabzon Havalimanına Nasıl Giderim?
Trabzon Havalimanına, Trabzon’da bulunan Atatürk Meydanı’ndan kalkan dolmuş veya taksilerle kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Araç kiralama seçeneklerinden de faydalanarak ya da özel aracınızla da istediğiniz yere varabilirsiniz.