Tek Yön
Gidiş - Dönüş
1 Yolcu
Yetişkin
1
18+ yaş
Çocuk
0
2-12 yaş
Bebek
0
0-2 yaş
Yaşlı
0
65+ yaş
Öğrenci
0
13-24 yaş
Kapat

Samsun - Hatay Uçak Bileti


En Ucuz Hatay Uçak Bileti Burada

Hatay’a gitmek için otobüs bileti ya da tren bileti ararken sıkıntı mı yaşıyorsunuz? Keşke hızlı bir yöntemi olsa da bir an önce gideceğim yere varsam düşüncesinde misiniz? O zaman hemen sayfamıza gelerek sizleri kısa sürede Hatay’a ulaştıracak olan en uygun Hatay uçak bileti fiyatlarına göz gezdirin. Her bütçeye uygun çözümler sunan sayfamızdan ucuz uçak bileti bulamanın farkını yaşayacağınız gibi zamandan tasarruf etmenin de farkını göreceksiniz.

Uçak bileti ararken sayfa sayfa kaybolmak yerine yüzlerce fiyat içerisinden en uygun olanları sizin ekranınıza getirecek olan sayfamızdan biletinizi almayı unutmayın.

Hatay’ın Bitki Örtüsü ve İklimi

Akdeniz bölgesinde yer almasından dolayı Akdeniz iklimi ile iç içe olan Hatay’da yazları sıcak ve kurak olduğu gibi kışları ise yağışlı ve ılıman bir iklime sahiptir. Hatay ikliminden dolayı zamanla ağaçlık olan bitki örtüsünü değiştirerek makilerle kaplı bir yer haline gelmiştir. Aynı zamanda sadece Akdeniz iklimi ile iç içe olmayan Hatay’da karasal iklimin etkileri de görülebilmektedir.

Hatay’a Ne Zaman Gitmeli?

Hatay gelişmekte olan şehirlerden biri olduğu gibi mandalina bahçeleri ile kaplı bir şehirdir. Bu şehirde Akdeniz Mutfağı günleri düzenlendiği için kişiler Akdeniz mutfağına merak salmışsa temmuz ayında bu şehri ziyaret edebilir. Aynı zamanda ilkbahar ve yaz aylarında tam bir mandalina kokusu duyuracak olan Hatay’a bu mevsimlerde de gidilebilir.

Hatay’da Ne Yenir, Ne İçilir?

Dünyaya nam salmış Hatay mutfağı çok köklü ve çok lezzetli olan yemekleri ile herkes tarafından bilinir.

Ekşili Antakya kebabı: Hatay’a özgü lezzetlerden biri olan bu yemek kebap sevenler için hazırlanmış harika lezzetlerden biri. Bunun yanı sıra semiz hayvanları ile de ün yapan Hatay’da mutlaka et yemeklerini denemelisiniz.

Tavuklu Kepse Pilavı: Tavuğu bu kadar muhteşem hazırlayan bir şehir daha var mı bilmiyorum. Harika bir pilav ile birlikte önünüze gelecek olan bu pilav ağzınızın sularını akıtacak cinsten.

Hatay Usulü Gözleme: Gözlemeyi çok fazla yerde yemiş olabilirsiniz. Ancak semizotlu bu gözleme size hepsini unutturacak kadar lezzetli.

Ekmek Köftesi: Gerçekten ekmek mi yoksa köfte mi anlamayacağınız bu yemek Hatay’ın en güzellerinden.

Künefe: Hatay hem tatlıyı hem de tuzluyu birleştirerek harika lezzetler sunmaya devam ediyor. Şerbetli tatlılardan olan künefeyi burada yemezseniz diğer yerlerde yediklerinizi künefeden saymayın.

Hatay’a geldiğinizde kısır, mercimekli köfte, Yörük kebabı, lebeniye, patlıcan dolması ve biberli ekmek gibi ürünleri de deneyebilirsiniz.

Hatay’da Gezilecek Yerler

Hatay Arkeoloji Müzesi: Hatay birçok medeniyete şahitlik yapmış olmasından dolayı tarihi açıdan da gelişmiş bir şehir profili çiziyor. Bu müzeye geldiğinizde tarihin izlerini bizzat görebilirsiniz.

Saint Pier Kilisesi: Kilise dünyanın ilk kiliselerinden biri olmasından dolayı çok fazla yabancı turisti çekiyor. Dünyanın ilk Katolik kilisesi olarak biliniyor.

Hatay Uzun Çarşı: Gezmek istediğinizde buraya mutlaka uğramalısınız. Hatay’a özel ürünlerin olduğu bu çarşıda çok fazla hediyelik bulabileceksiniz.

Habibi Neccar Cami: Anadolu’da inşa edilen ilk cami olmasından dolayı ünlü olan bu cami tarih içerisinde yıkılsa da tekrar tekrar inşa edilmiştir.

Asi Nehri: Asi nehri olarak bilinen yerin kıyısında olan Hatay birbirinde güzel manzaralara eşlik ediyor. Yemek kokularının ayyuka çıktığı akşam saatlerinde harika bir görüntü sunan bu nehre kıyıdan bakmalısınız.

Hatay’ın köylerine gittiğinizde de buraya ait olan pek çok yapıyı görebilir ve doğal güzelliklerinden haberdar olabilirsiniz.

Hatay’a Özel Alışveriş Notları

Hatay’a geldiğinizde buradan mandalina almayı unutmayın. Çünkü en taze ve tatlı mandalinalar Hatay’da yetişiyor. Peynirleri ile de ün yapan Hatay’dan çökelek peyniri, ezme peynir gibi ürünler alabilirsiniz. Aynı zamanda biber salçası, susam, çörek otu, kekik gibi ürünlerde alabilirsiniz. Hatay Uzun Çarşı üzerinden sevdiklerinize burada üretilen ürünlerden de alabilirsiniz.

Hatay Havalimanına Nasıl Gidilir?

2008 yılında sivil ulaşıma açılan Hatay Havalimanı iç ve dış hatlarda yolcularına ev sahipliği yapmaktadır. Hatay merkeze 45 km uzaklıkta olan bu havalimanına Antakya’nın uzaklığı ise 25 km olmaktadır.

Hatay havalimanına gidecek olan kişilerin kendilerine ait olan araçları kullanabilecekleri gibi uçuş saatlerine göre ayarlanmış olan havaş otobüslerini de tercih edebilirler. Ayrıca araç kiralama ile de havalimanına gidilebilir.

 


Samsun - Hatay uçak bileti

En Uygun Samsun Uçak Bileti Bizde!

Samsun’a gitmek için ucuz uçak bileti aradığınızda, aklınıza ilk gelecek olan sitemizle, Samsun uçuş saatlerini adım adım takip edebilir ve tatil planlarınızı yapabilirsiniz. Sitemizin sizlere sağladığı en uygun Samsun uçak bileti sayesinde, tatilinizi aylar öncesinden planlayacaksınız. Uçak bileti ile ilgili sorularınızı bize de sorabilirsiniz.

Ülkemizin Karadeniz bölgesinde bulunan Samsun şehri, aynı zamanda Karadeniz’in en gelişmiş ve en çok nüfusa sahip olan şehridir. Tıp alanında uzman olan Samsun, ülkemize kattığı başarılı tıp çalışmalarıyla ülkemizde tıp alanında 7.sırada yer almaktadır. Turizm potansiyelinin aşırı yüksek olduğu şehirde ulaşım deniz, kara ve hava olmak üzeri üç ayrı yerden sağlanmaktadır. Ayrıca tarihimizde istiklal savaşının başladığı yer olan Samsun, manevi olarak da Türk insanlarında önemli yere sahiptir.

Samsun Şehrinde gezmeniz gereken onlarca tarihi, doğal ve kültürel yapılardan bazıları şunlardır; Amisos tepesi, Akalan şelaleleri ve Ladik gölü bu yerlerden bazılarıdır. Samsun’a gitmişken Karadeniz mutfağını tatmadan gelmek olmaz, mutlaka gittiğiniz zaman Karadeniz’in leziz yöresel yemeklerini tadın.

Samsun Çarşamba Havalimanı’ndan Şehir merkezine sadece 25km kadar bir mesafe vardır.  Uçuşlar samsunda bulunan Samsun Çarşamba Havalimanından yapılır. Hem iç hem dış hat terminalleri bulunan Havalimanı ulaşımda oldukça kolaydır.

Samsun’un İklimi ve Bitki Örtüsü

Samsun’da ılıman iklim özellikleri hâkim olmasına rağmen, iç kısımlara göre iklim farklılaşması görülmektedir. Karadeniz ikliminin etkisi altında kalan Samsun’da yazlar sıcak, kışlar ise soğuk yağmur ve kar yağışlı bir şekilde geçer.

 İç kesimlerin diğer kısımlardan daha soğuk olmasının nedeni, Akdağ ve Canik Dağları’nın etkisi altında olmasıdır. İç kesimler bu nedenle kış ayları aşırı soğuk hisseder ve aşırı kar yağışı alırlar. Yıllık ortalama Sıcaklık 15 C olmasına rağmen en çok yağış aldığı aylar Ekim ve Kasım aylarıdır. Samsun’un bitki örtüsü Karadeniz ikliminin altında olduğu için ormandır. Samsun’da ayrıca akime önem verilmesi bağ ve Bahçe ekim alanlarını oluşturmuştur.

Samsun’a Ne Zaman Gidilir?

Yöresel Ot Yemekleri’nden tutun, Halk danslarına kadar tüm dünyada ve ülkemizde tanınmış olan Samsun şehri, samsun festivaline de ev sahipliği yapmaktadır. Festival yaz aylarında olduğu için temmuz ve ağustos aylarında ziyaret etmenizi öneririz. Ayrıca kıyı kesimlerinin mayıs ayında ve ekim ayında serin olması nedeniyle bu tarihler içerisinde de Samsun’a seyahat edebilirsiniz.

Son senelerdeki en ucuz bilet satışları mayıs ayında görülmüştür. Mayıs ayını ise şubat ve mart ayları taklip etmektedir. En ekonomik fiyatıyla bilet bulmak istiyorsanız, sitemiz üzerinden seyahat gününüze 21 gün kala uçak bileti satın alabilir ve tatil planınızı yapabilirsiniz.

Samsun’un Yöresel Lezzetleri

Samsun Pidesi

Samsunda genel olarak iki tür pide yapılır. Her iki pide de karafırında pişirilir, terme pidesi ve Bafra pidesi olarak adlandırılan bu pidelerin en büyük özelliği karafırında pişirildikten sonra soğumadan ortasının bıçakla açılıp içine tereyağı sürülmesidir. İçine tereyağı sürülen pideler ayrıca dışına da tereyağı sürüldükten sonra servis edilir.

Samsun’a gittiğinizde Menemenci Selahattin’den menemen, lezzet lokantasında süt danasından yapılmış terbiyeli döner yiyebilirsiniz. Ayrıca meşhur olan Samsun simidi ve Bafra Nokulu şehrin yöresel lezzetleri arasında yer alır.

Samsun’da Gezilecek Yerler

Araplar Evliyası Ormanı: Ladik ilçesinde bulunan 10 dönümlük bir arazide bulunan Araplar Evliyası’nın türbesi olduğuna inanan köylüler bu tarihi yeri korumaktadır. Köylüler orman içinden kesilecek en ufak bir dalın bile uğursuz olduğuna inandıkları için ormandan tek bir dal bile kesmiyor ayrıca bu orman 42 kuş türüne de ev sahipliği yapmaktadır.

İkiz Tepe Höyüğü: Samsunun antik yaşam alanı olan ve birçok arkeolog tarafından çalışma yürütülen ikiz tepe höyüğü,  uzun yıllar boyunca turistlerin ilgisini çekmeye devam etmektedir.

İkiz Tepe Höyüğü Bafra ilçesine sadece 7km uzaklıktadır.

Bandırma Vapuru: Bandırma vapurunu tarihi kitaplardan bildiğiniz gibi, Ulu önder Atatürk’ü ve arkadaşlarını Samsun’a getirmesiyle tanınmıştır. 2003 yılında müze olarak sergilenen Bandırma vapurunun aslının inşaatına 2000 yılında başlanmıştır.

Ladik Gölü: Samsun’un yeşilliğini ve doğasını güzelleştiren Ladik gölü, 870 hektarlık bir alana sahiptir. Ladik gölünün üzerinde bulunan ufak adacıklar göle ayrı bir güzellik katmaktadır. Samsun belediyesinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda Ladik gölü etrafında yapılaşmalar engellenmiş ve gölün doğası korunmuştur.

Samsun’da Alışveriş

Samsun ziyaretinizden dönerken yanınızda almanız gereken bazı şeyler şunlardır; Kaymaklı Bafra lokumu, orak gömleği, yüz kazak ve semaver

Samsun Havalimanı’na Nasıl Gidilir?

Çarşamba Havalimanı

11 Ocak 1999 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Çarşamba Havalimanı 3000 metre uzunluğunda bir piste sahiptir ve yolcularına en konforlu yolculuğu yaşatmaktadır.

Samsun Çarşamba Havalimanına Nasıl Giderim?

Havaş Servisleri: Havaş firması samsun’un merkezine havalimanından yolcu taşıyan anlaşmaları servis firmasıdır. Güzergâh ve servis saatlerini öğrenmek için mutlaka firmanızı arayın.

Havalimanı Yolcu Sevisleri: Onur hava yolları başta olmak üzeri Pegasus ve Sunexpress gibi önemli havayollarının kendi yolcuları için sağladığı servisler ile havalimanından Şehir meydanına ulaşımı sağlayabilirsiniz. Servis saatlerini öğrenmek için bilet satın aldığınız havayolunu şirketini aramanız yeterli olacaktır.

Toplu Taşıma Araçları: Samsun-Ordu güzergâhı üzerinden geçen toplu taşıma araçları ile Havalimanında inebilirsiniz. Samsun belediyesinin 12.00 ve 16.00 saatleri arasında havalimanına ulaşımı sağlamak adına Çınarlık ring servisi yaparak Havalimanı güzergâhından geçmektedir.

 

 

 

Diğer Hava Yolları

Seyahat haberleri ve fırsatlarından ilk siz haberdar olun! Enucuzucakbileti.com.tr'den en son seyahat haberleri ve fırsatları hakkında mail almak istiyorum: